Τελευταία Νέα
Διεθνή

Chevron: Ζημίες 1,47 δισ. δολ. το β΄ τρίμηνο 2016 – Στα 29,28 δισ. δολ τα έσοδα

tags :
Chevron: Ζημίες 1,47 δισ. δολ. το β΄ τρίμηνο 2016 – Στα 29,28 δισ. δολ τα έσοδα
Τα αποτελέσματα της αμερικανικής εταιρίας δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις από τις πτώσεις των ενεργειακών τιμών
Επιστροφή στις ζημίες για το β΄ τρίμηνο 2016 ανακοίνωσε σήμερα (29/7) η Chevron Corp, με την αμερικανική εταιρία να δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις πτώσεις των ενεργειακών τιμών, ωστόσο η μείωση των εσόδων αποδείχθηκε μικρότεροι των εκτιμήσεων.
Συγκεκριμένα, οι ζημίες της ενεργειακής εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 1,47 δισ. δολ. (0,78 δολ. ανά μετοχή), έναντι κερδών ύψους 571 εκατ. δολ. (0,30 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ τα κέρδη διύλισης και εργασιών πραγματοποίησαν «βουτιά» -57%, στα 1,28 δισ. δολ.
Παράλληλα, τα έσοδα υποχώρησαν κατά -27%, στα 29,28 δισ. δολ, με τα εν λόγω αποτελέσματα να κρίνονται καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν έσοδα ύψους 28,54 δισ. δολ.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron, John Watson, τόνισε ότι τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τη μείωση των τιμών του πετρελαίου, καθώς και «τη συνεχή προσαρμογή μας σε έναν κόσμο χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου».
Επιπλέον, ο CEO της εταιρίας αναφέρθηκε στα λειτουργικά κόστη του τμήματος διύλισης, καθώς και άλλες επιβαρύνσεις στις εργασίες της Chevron, εκτιμώντας ότι τα αναμενόμενα έσοδα από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το τρέχον έτος ενδεχομένως να κριθούν ανεπαρκή για να καλύψουν τα εν λόγω έξοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης