Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global Market: H Wall και όχι οι δημοσκοπήσεις θα προεξοφλήσουν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ

S&P Global Market: H Wall και όχι οι δημοσκοπήσεις θα προεξοφλήσουν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ
Να παρακολουθείτε την Wall Street από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2016....αν θέλετε να προβλέψετε ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ...
Ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στις ΗΠΑ ο Trump ή η Clinton;
Σε αυτό το ερώτημα δίνει μια απάντηση S & P Global Market Intelligence που ανήκιε στον όμιλο της Standard and Poors's του αμερικανικού οίκου πιστοληπτικής διαβάθμισης.
Να παρακολουθείτε την χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, την Wall Street από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2016.
Αν οι μετοχές αυξηθούν κατά τη διάρκεια αυτών των τριών μηνών τότε η Clinton θα κερδίσει.
Αν οι μετοχές υποχωρήσουν ο Trump πιθανότατα θα επικρατήσει.
Αυτοί οι κρίσιμοι τρεις μήνες θα είναι εκπληκτικά ακριβείς στην πρόβλεψη για τον επόμενο πρόεδρο, λέει ο Sam Stovall, ένας εμπειρογνώμονας της S & P Global Market Intelligence.
Η S & P Global Market Intelligence εξέτασε τα δεδομένα σε κάθε προεδρική εκλογή από το 1944.
Όταν οι μετοχές αυξάνονταν από τις 31 Ιουλίου έως και 31 Οκτωβρίου κατά το τρίμηνο πριν την προεδρική εκλογή το κόμμα που βρισκόταν στον Λευκό οίκο κέρδισε τις εκλογές στο 82% των περιπτώσεων.
Ομοίως, αν οι μετοχές (στον δείκτη S & P 500 που παρακολουθεί την απόδοση των 500 από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής) υποχωρούσαν, οι ψηφοφόροι ήταν αποφασισμένοι να αλλάξουν κόμμα για την προεδρία των ΗΠΑ σε ποσοστό 86%.
Στην προκειμένη περίπτωση ο Obama ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ προέρχεται από τους δημοκρατικούς.
Αν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ο S&P 500 ενισχύεται τότε θα εκλεγεί η Clinton.
Αν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2016 ο S&P 500 υποχωρήσει τότε θα κερδίσει ο Trump.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Trump αν κερδίσει, η Wall θα υποχωρεί αλλά θα σηματοδοτεί την αλλαγή και την αβεβαιότητα που φέρνει κάθε φορά ένας νέος υποψήφιος.
Η βασική ιδέα είναι ότι εάν η οικονομία αναπτύσσεται και οι άνθρωποι σκέφτονται ότι οι καλές εποχές θα συνεχιστούν, είναι πιθανό εκλέξουν τους δημοκρατικούς και την Clinton.
Αν είναι φοβισμένοι οι πολίτες, οι μετοχές τείνουν να πέφτουν και οι ψηφοφόροι θέλουν αλλαγή στην προεδρία των ΗΠΑ.
Οι μόνες φορές που η ικανότητα πρόβλεψης της χρηματιστηριακής αγοράς δεν λειτούργησε ήταν το 1968 και 1980 ή όταν υπήρξαν εκπλήξεις με γεωπολιτικά σοκ, όπως το 1956, όταν η Αγγλία και η Γαλλία κατέλαβαν την διώρυγα του Σουέζ από την Αίγυπτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης