Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (υπ. Παιδείας): Η συζήτηση για την Παιδεία αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης διαφορών κυβέρνησης με ΝΔ

Φίλης (υπ. Παιδείας): Η συζήτηση για την Παιδεία αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης διαφορών κυβέρνησης με ΝΔ
«Στο μυαλό μας έχουμε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ, ότι οι μαθητές είναι πελάτες στα σχολεία, δήλωση που δείχνει την αντίληψη της ΝΔ για εμπορευματοποίηση της γνώσης»
Η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για τα θέματα της Παιδείας θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο του 2016 και θα αποτελέσει τον «αγιασμό της Βουλής», όπως ανέφερε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «για την ελληνόγλωσση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση», ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας σχετικό αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Συνεχίζοντας, ο υπουργός Παιδείας είπε πως η συζήτηση αυτή είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδειχθούν οι ριζικά αντίθετες αντιλήψεις μεταξύ της κυβέρνησης και της «συντηρητικής παράταξης», ραχοκοκαλιά της οποίας είναι η Νέα Δημοκρατία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Στο μυαλό μας έχουμε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ, ότι οι μαθητές είναι πελάτες στα σχολεία, δήλωση που δείχνει την αντίληψη της ΝΔ για εμπορευματοποίηση της γνώσης και η πρόταση για μεταφορά της πίστωσης από σχολείο σε σχολείο από τους γονείς, πρόταση που συνιστά υπονόμευση του σχολείου ως σχολείου ισότητας, ως σχολείου της γειτονιάς» ανέφερε ο κ. Φίλης, ενώ υπογράμμισε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης στηρίζονται σε διαφορετική φιλοσοφία και οδηγούν σε σχολείο ισότητας και ποιότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης