Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στουρνάρας: Να υλοποιηθούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις - Τράπεζες και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης με Παυλόπουλο

Στουρνάρας: Να υλοποιηθούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις - Τράπεζες και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης με Παυλόπουλο
O κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι βελτιώνοντας τα δημοσιονομικά στοιχεία για την Ελλάδα, ενώ η ΕΚΤ αναμένει μικρότερη ύφεση για το 2016
(upd) Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στον απόηχο των επιθέσεων που δέχεται τις τελευταίες ημέρες.
Ο κ. Στουρνάρας αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο στις 12:30, χωρίς να παραχωρήσει δηλώσεις.
Στον σύντομο διάλογο που είχαν, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι πρέπει να οπλισθεί η ΕΚΤ προκειμένου να στηρίξει την Ευρωζώνη, εν ανάγκη να αλλάξει και το καταστατικό της.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε ότι βελτιώνονται τα δημοσιονομικά στοιχεία για την Ελλάδα, ενώ η ΕΚΤ αναμένει μικρότερη ύφεση για το 2016.
Τόνισε επίσης ότι δεν αρκεί η δημοσιονομική πρσαρμογή, αλλά είναι απαραίτητη και η άμεση υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. 
Την εκτίμησή του ότι "η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει ν' αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτή την κρίση και την κρίση χρέους και την τραπεζική κρίση, η οποία υπάρχει" εξέφρασε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος αφού σημείωσε ότι "ο κ. Ντράγκι είναι ένα άνθρωπος, που έχει αποδείξει, ότι υπερασπίζεται την ευρωζώνη και το ευρώ", είπε ότι "είναι ανάγκη να είμαστε με εκείνα τα κράτη, τα οποία θα συμβάλλουν, ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά με τα κατάλληλα μέσα, ακόμα και αν χρειασθεί αλλαγή του καταστατικού της".
Ο διοικητής της ΤτΕ εξήγησε στον ΠτΔ ότι για την αλλαγή του καταστατικού της ΕΚΤ, χρειάζεται ομοφωνία από τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης