Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pravda (Σλοβακία): Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να εξαρτάται τόσο από την Τουρκία στο προσφυγικό

Pravda (Σλοβακία): Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να εξαρτάται τόσο από την Τουρκία στο προσφυγικό
Η Ε.Ε. πρέπει να χρησιμοποιεί τα δισεκατομμύρια που υποσχέθηκε στην Τουρκία για την προστασία των ελληνικών εξωτερικών συνόρων, εκτιμά η εφημερίδα 
Να σταματήσει να εξαρτάται σε τέτοιο βαθμό από την Τουρκία καλεί την Ευρώπη η εφημερίδα «Pravda», που εκδίδεται καθημερινά στη Σλοβακία, με αφορμή τις απαιτήσεις του Recep Tayyip Erdogan, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη χώρα.
Η εφημερίδα επικροτεί τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, που κατέστησε σαφές ότι «η Γερμανία δε μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να εκβιάζεται από την Τουρκία», καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, ο Erdogan θα εξέφραζε και νέες απαιτήσεις.
Σύμφωνα με την Pravda, λοιπόν, η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο αυτάρκης στο προσφυγικό ζήτημα και να χρησιμοποιήσει τα δισεκατομμύρια που υποσχέθηκε στην Άγκυρα για να επενδύσει στη βελτίωση της προστασίας των ελληνικών εξωτερικών συνόρων.
«Τα χρήματα υπάρχουν, αυτό που λείπει είναι η θέληση», επισημαίνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «είναι ολοφάνερο ότι η κρίση της μετανάστευσης θα κλιμακωθεί για μια ακόμη φορά».
«Αν οι Ευρωπαίοι δεν λάβουν την ασφάλειά τους στα χέρια τους τώρα, σε μερικά χρόνια θα είναι πολύ αργά», καταλήγει χαρακτηριστικά η Pravda.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης