Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Αθώωσαν» τον Μπόμπολα οι βουλευτές για τα δάνεια της Πήγασος πλην Κασιδιάρη

«Αθώωσαν» τον Μπόμπολα οι βουλευτές για τα δάνεια της Πήγασος πλην Κασιδιάρη
Οι βουλευτές «ξέχασαν» να ρωτήσουν τον κ. Φώτη Μπόμπολα πως βρέθηκαν τα 4,5 εκατ. ευρώ σε εταιρεία offshore του Παναμά για να χρηματοδοτήσει την εταιρεία Πήγασος
Η παρουσία του Φώτη Μπόμπολα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ανέδειξε ότι η διαπλοκή έχει βαθιές ρίζες καθώς οι ερωτήσεις των περισσοτέρων βουλευτών στην πράξη «αθώωσαν» την οικογένεια Μπόμπολα.
Ο πακτωλός των χρημάτων που βγήκε από τις τράπεζες ήταν μία επιχειρηματική και τραπεζική πρακτική.

Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο κ. Φώτης Μπόμπολας ανέφερε ότι τα δάνεια της εταιρείας είναι σε καθεστώς standstill δηλαδή «παγωμένα» δεν πληρώνει ούτε κεφάλαιο ούτε τόκους ενώ αρκετές φορές είπε ότι η οικογένεια Μπόμπολα έχει στοχοποιηθεί
Αντίθετα υψηλούς τόνους και σκληρή γραμμή κράτησε ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής ο οποίος επανειλημμένα ανέφερε ότι η χρηματοδότηση της Πήγασος και της Τηλέτυπος ήταν ένα σκάνδαλο.
Οι ερωτήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής όπως και η επιχειρηματολογία του κ. Ηλία Κασιδιάρη στον κύριο εκφραστή της διαπλοκής κ. Φώτη Μπόμπολα δεν είχαν αποτέλεσμα διότι ο ερωτώμενος βρήκε στηρίγματα μέσα στην ίδια την επιτροπή καθώς κανένας άλλος βουλευτής των άλλων κομμάτων δεν έκαναν την παραμικρή νύξη ότι η χρηματοδότηση της Πήγασος ήταν σκάνδαλο.
Γιατί είναι σκάνδαλο διότι η Πήγασος για περισσότερα από δέκα χρόνια εμφάνιζε ζημιές στους ισολογισμούς ενώ οι κερδοφόρες χρήσεις εμφανίσθηκαν κατά την είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μετά άρχισε ο …χορός των ζημιογόνων χρήσεων . Κανένας βουλευτής εκτός του Ηλία Κασιδιάρη δεν ανέφερε έστω και μία φορά τη λέξη σκάνδαλο για τη χρηματοδότηση της Πήγασος.
Οι βουλευτές δεν ρώτησαν τον κ Φώτη Μπόμπολα πως βρέθηκαν τα 4,5 εκατ. ευρώ σε εταιρεία offshore του Παναμά για να χρηματοδοτήσει την εταιρεία Πήγασος.
Ένα ερώτημα που έπρεπε να τεθεί ήταν με τις αμοιβές του διευθύνοντα συμβούλου συγκέντρωνε χρήματα τα οποία στη συνέχεια βρέθηκαν στην λίστα Λαγκάρντ.
Δηλαδή με τους μισθούς που ελάμβανε ο κ. Φώτης Μπόμπολας από τη δική του εταιρεία του έδιναν τη δυνατότητα να φτιάχνει offshore ανά τον κόσμο.
Είναι απορίας άξιον πώς οι βουλευτές του κοινοβουλίου δεν είχαν στη διάθεση τους το πόθεν έσχες του κ. Φώτη Μπόμπολα οι οποίοι όμως παρέμειναν στην αίθουσα για να κάνουν ερωτήσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επιχειρηματική πρακτική επιβάλει την χρηματοδότησή τους από τις τράπεζες.
Το συμπέρασμα του bankingnews είναι ότι αν δώσετε μία ευκαιρία ακόμη στον κ Φώτη Μπόμπολα να περάσει από την Επιτροπή της Βουλής δεν είναι απίθανο να εισηγηθείτε ίσως και τροπολογία για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας τους.
Η Πήγασος Εκδοτική έχει λάβει δάνεια ύψους 160 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες και οι εξασφαλίσεις που ζήτησαν εκ των υστέρων οι τράπεζες ήταν το ακίνητο στο Χαλάνδρι όπως κάποια χωράφια και τους τίτλους των εφημερίδων.
Οι εκπρόσωποι του λαού με εξαίρεση τον Ηλία Κασιδιάρη την επόμενη φορά που θα καλέσουν τον κ Φώτη Μπόμπολα να μας πουν αν θα έχουν μαζί τους μαντίλι μήπως τους ξεφύγει κάποιο δάκρυ.

Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016, 00:30
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης