Τελευταία Νέα
Διεθνή

MSNBC: Ο Trump διερωτάται γιατί οι ΗΠΑ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πυρηνικά τους

MSNBC: Ο Trump διερωτάται γιατί οι ΗΠΑ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πυρηνικά τους
Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ έθεσε τρεις φορές το ερώτημα σε εμπειρογνώμονα για την εξωτερική πολιτική
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, Donald Trump, ζήτησε τη συμβουλή ενός εμπειρογνώμονα στην ξένη πολιτική για ποιο λόγο οι ΗΠΑ δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα, ανέφερε το δίκτυο MSNBC σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές που ισχυρίζονται ότι είχαν μιλήσει με τον προεδρικό υποψήφιο.
«Πριν από μερικούς μήνες, ένας εμπειρογνώμονας της εξωτερικής πολιτικής σε διεθνές επίπεδο πήγε να συμβουλεύει τον Donald Trump.
Και τρεις φορές o Trump ρώτησε σχετικά με τη χρήση των πυρηνικών όπλων.
Τρεις φορές ρώτησε αφού τα έχουμε γιατί δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε χρησιμοποιήσουμε», είπε ο δημοσιογράφος Joe Scarborough.
Ο ίδιος σε συνέντευξη με τον πρώην διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και πρώην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας Διευθυντής, Michael Hayden, ρώτησε τον τελευταίο για το πόσο γρήγορα τα πυρηνικά όπλα θα μπορούσαν να αναπτυχθούν, εάν ένας πρόεδρος δώσει την έγκριση.
«Εξαρτάται από το σενάριο, αλλά το σύστημα έχει σχεδιαστεί για ταχύτητα και αποφασιστικότητα.
Δεν είναι σχεδιασμένο για να συζητηθεί η απόφαση», δήλωσε ο Hayden, ο οποίος ήταν διευθυντής της CIA την περίοδο 2006-2009, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του George W. Bush.
Ήταν επίσης διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας την περίοδο 1999-2005, δηλαδή κατά τη διάρκεια των προεδριών του Bill Clinton και του George Bush.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης