Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bridgewater: Η ποσοτική χαλάρωση διεθνώς δεν έχει αποδώσει – Έρχεται κάτι πολύ ριζοσπαστικό

tags :
Bridgewater: Η ποσοτική χαλάρωση διεθνώς δεν έχει αποδώσει – Έρχεται κάτι πολύ ριζοσπαστικό
Πίστευαν ότι με τις μειώσεις των επιτοκίων και την νομισματική πολιτική θα επιτύγχαναν τους σκοπούς τους....οι κεντρικοί τραπεζίτες
Η ποσοτική χαλάρωση των κεντρικών τραπεζών δεν έχει αποδώσει.
 Έρχεται κάτι πολύ ριζοσπαστικό από τις κεντρικές τράπεζες αναφέρει σε ανάλυση του το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο το Bridgewater
Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι οι Κεντρικές Τράπεζες μέχρι τώρα έχουν προχωρήσει σε μειώσεις των επιτοκίων και προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης που ωστόσο δεν έχουν ενισχύσει τις  οικονομίες και σε γενικές γραμμές δεν έχουν αποδώσει.
Οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής πρέπει να δοκιμάσουν κάτι ριζοσπαστικό, να τοποθετήσουν χρήματα – ρευστότητα απευθείας στα χέρια των καταναλωτών.
«Ο κόσμος δεν ιδρώνει, όπως ανέμεναν οι περισσότεροι κεντρικοί τραπεζίτες.
Πίστευαν ότι με τις μειώσεις των επιτοκίων και την νομισματική πολιτική θα επιτύγχαναν τους σκοπούς τους.
Και επειδή δεν έχουν αποδώσει τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης αγοράζουν περισσότερα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.
Πιστεύουμε ότι σε αυτό το στάδιο πρέπει να επιλεγεί είτε η δημοσιονομική τόνωση που πρέπει να αποτιμηθεί σε χρήμα ή τοποθέτηση των χρημάτων απευθείας στα χέρια των πολιτών (δηλαδή, MP3) είναι η λογική επόμενη κίνηση»
Με βάση την Bridgewater, όπως αναφέρει το Business Insider, η πολιτική της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας είναι παράδειγμα δημοσιονομικής τόνωσης.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, ενώ είναι τεχνικά προσεκτική για να μην διαταράξει τους κανόνες της ανεξαρτησίας μεταξύ της [Τράπεζας της Ιαπωνίας] και το [Υπουργείου Οικονομικών], έχει μετακινηθεί προς τα εμπρός σε ένα πρακτικό τρόπο για τη δημιουργία ντε φάκτο MP3 με δημοσιονομικά κίνητρα  που έμμεσα χρηματοδοτούνται από την Κεντρική Τράπεζα.
Αυτές οι κινήσεις θα πρέπει να βοηθήσουν τις εταιρίες να πάρουν απευθείας χρήματα ώστε να στηρίξουν την πραγματική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης