Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Πως βλέπουν το Brexit 16 αμερικανικοί κολοσσοί - Τι λένε στις συσκέψεις τους

Bloomberg: Πως βλέπουν το Brexit 16 αμερικανικοί κολοσσοί - Τι λένε στις συσκέψεις τους
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, η αναφορά στο Brexit υπήρχε στα οικονομικά μεγέθη του 49% των αμερικανικών επιχειρήσεων
Το Brexit έχει βρεθεί στο επίκεντρο των earning calls (των συσκέψεων που γίνονται μεταξύ μετόχων και αναλυτών σχετικά με την κερδοφορία) όλων των μεγάλων αμερικανικών ομίλων.
Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται στοιχεία του Bespoke Investment Group, το 49% των αμερικανικών επιχειρήσεων που παρουσίασαν τα οικονομικά τους μεγέθη για το πρώτο εξάμηνο του 2016 αναφέρθηκαν στο Brexit.
Βέβαια αυτό συνέβη κυρίως στις επιχειρήσεις του χρηματοοικονομικού τομέα και λιγότερο στις ενεργειακές και τις εμπορικές επιχειρήσεις.
Μάλιστα, το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων παρουσιάζει τις αναφορές στο Brexit που έκαναν μεγάλοι αμερικανικοί όμιλοι κατά τις τηλεδιασκέψεις.

BlackRock

O οικονομικός διευθυντής της BlackRock Gary Shedlin είπε ότι η αβεβαιότητα λόγω του Brexit έχει βαρύνει ολόκληρο τον κλάδο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

JPMorgan Chase

Η φτωχή ορατότητα παραμένει ένα… θέμα για τη JPMorgan Chase and Co, της οποίας η οικονομική διευθύντρια Marianne Lake πιέστηκε πολλές φορές για καθορίσει τις συνέπειες του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Ωστόσο, ο δρόμος για το Brexit παραμένει… ασαφής.
Επίσης επεσήμανε ότι οι όγκοι συναλλαγών πήραν μια μικρή ώθηση βραχυπρόθεσμα, βοηθώντας τις αγορές να παρουσιάσουν έσοδα αυξημένα κατά 23% στα 5,6 δισ. δολ.

Goldman Sachs

Ο οικονομικός διευθυντής της Goldman Sachs, Harvey Schwartz συμφωνεί ουσιαστικά με την Lake σχετικά με την ώθηση στους όγκους των συναλλαγών την περίοδο του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Επισημαίνεται ότι η εταιρεία έχει αναφερθεί στο ενδεχόμενο να μεταφέρει επιχειρήσεις εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Wells Fargo

O διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo, John Stumpf είπε ότι οι αμερικανικές τράπεζες εστιάζουν στις συνέπειες του Brexit.
«Το Brexit έχει ενισχύσει την οικονομική αβεβαιότητα παγκοσμίως και θα μπορούσε να οδηγήσει στη διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων για μεγάλο χρονικό διάστημα» αναφέρει ο ίδιος.

Citigroup

O Mike Corbat καθησύχασε τους αναλυτές σχετικά με τον όγκο των συμφωνιών στην επενδυτική τραπεζική που αναμένει γι’ αυτό το τρίμηνο, υποστηρίζοντας ότι στον απόηχο του Brexit υπήρχε καλή ροή συμφωνιών.

Morgan Stanley

Ο οικονομικός διευθυντής της Morgan Stanley, Jonathan Pruzan, υποστήριξε ότι το τμήμα συναλλαγών της εταιρείας επωφελήθηκε από τη διευρυμένη μεταβλητότητα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έπειτα από ένα δύσκολο ξεκίνημα το 2016, οι αγορές βελτιώθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο.
«Ωστόσο, όλος ο κόσμος συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντική γεωπολιτική αβεβαιότητα και την ίδια στιγμή το ενδεχόμενο για κακή πορεία της οικονομίας.
Το βρετανικό δημοψήφισμα και οι επερχόμενες αμερικανικές εκλογές ενίσχυσαν το… ομιχλώδες outlook» υποστηρίζει ο ίδιος.

Bank of America

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο Brian Moynihan διευθύνων σύμβουλος της Bank of America, ο οποίος υποστήριξε ότι οι πωλήσεις και τα έσοδα από το trading εκτινάχθηκαν στο τρίμηνο.
Σύμφωνα με τον ίδιο «ήταν το υψηλότερο δεύτερο τρίμηνο που έχουμε πετύχει σε βάθος 5ετίας, ενώ οδηγεί σε ένα από πιο προσοδοφόρα τρίμηνα για τις Παγκόσμιες Αγορές (Global Markets) που έχουμε δει τα τελευταία 5 χρόνια».

Harley-Davidson

O οικονομικός διευθυντής της Harley-Davidson Inc., John Olin, λέει ότι το Brexit θα επιβαρύνει την ήδη ζοφερή καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρώπη.

Delta Air Lines

Ο πρόεδρος της Delta Air Lines Glen Hauenstein αναφέρθηκε στις δραματικές επιπτώσεις του Brexit στις αγορές συναλλάγματος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα έσοδα της βρετανικής Delta εκφρασμένα σε στερλίνα ανέρχονταν σε 350 εκατ. δολ. σε ετήσια βάση.
Ωστόσο, όταν η στερλίνα υποτιμήθηκε 12% σε σχέση με τα προ-Brexit επίπεδα, τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 40 εκατ. δολ. μόνο λόγω τους νομίσματος.
Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας το νόμισμα έχει σίγουρα επηρεάσει τις κρατήσεις.

American Airlines Group

Ο πρόεδρος της American Airlines Group Scott Kirby υποστηρίζει ότι εκτός της αρνητικής επίπτωσης λόγω του νομίσματος, το πιο ανησυχητικό είναι εάν το Brexit δημιουργεί προβλήματα στην εμπιστοσύνη προς τις επιχειρήσεις, κάτι που δεν αποκλείεται να επιδεινωθεί σε μεσοπρόθεσμη περίοδο.
Ιστορικά, όμως, όταν υπάρχει επιχειρηματική εμπιστοσύνη, ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνουν οι επιχειρήσεις είναι να κάνουν περικοπές στον προϋπολογισμό για ταξίδια και διασκέδαση.
Ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει μόνο το Λονδίνο ή την ΕΕ.
Οι επιρροές μπορεί να είναι γενικότερες.
Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς αν και η αγορά υποχώρησε δυο ημέρες μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, τελικά ανέκαμψε και αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι δεν έχει χαθεί η εμπιστοσύνη.

Yahoo! Inc.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo Marissa Mayer η επισκεψιμότητα στο Yahoo Finance ενισχύθηκε έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ μετά την ψηφοφορία καθώς ο κόσμος ήθελε να ενημερωθεί.


Prologis Inc.

Η Prologis Inc είναι μια εταιρεία real estate με έκθεση στην Ευρώπη, που υποστηρίζει ότι το Brexit δεν θα επηρεάσει πολύ τις καταναλωτικές συνήθειες των Βρετανών.

American Express

Ο Jeffrey Campbell οικονομικός διευθυντής της American Express περιέγραψε το Brexit σαν ένα προσωρινό σοκ.

eBay Inc.

Ο οικονομικός διευθυντής της eBay Inc. Scott Schenkel υποστήριξε ότι οι συνέπειες από την πορεία του νομίσματος "αλληλοακυρώθηκαν".
Συγκεκριμένα, η αδύναμη στερλίνα έδωσε ώθηση τις εξαγωγές του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ωστόσο, αυτό αντισταθμίστηκε από τις αδύναμες εισαγωγές στο Ηνωμένες Βασίλειο.
Πρέπει να δούμε τις επιπτώσεις από την οικονομική επιβράδυνση του Ηνωμένου Βασιλείου στην εγχώρια αγορά.

Mattel

Ο οικονομικός διευθυντής της Mattel Kevin Fair οι επιπτώσεις στο τρίμηνο ήταν μικρές και θα παραμείνουν συγκρατημένες για όλο το χρόνο.

Starbucks Corp

Ο Kevin Johnson από τη Starbucks Corp έκανε λόγο για… ανιαρή ψυχολογία των Ευρωπαίων καταναλωτών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αργή ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, το Brexit, η αδύναμη στερλίνα και οι ανησυχίες για την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή, συνέβαλαν στην αβεβαιότητα των καταναλωτών σε όλη την Ευρώπη.

Whirlpool

Ο Marc Bitzer από τη Whirlpool Corp. αναφέρθηκε στην επιρροή του ξένου συναλλάγματος, υποστηρίζοντας ότι η πορεία της στερλίνας επηρεάζει τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης