Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Νεκρός από αεροπορικές επιδρομές ο ηγέτης των τζιχαντιστών, Abu Duaa al-Ansari

Αίγυπτος: Νεκρός από αεροπορικές επιδρομές ο ηγέτης των τζιχαντιστών, Abu Duaa al-Ansari
Ο Al-Ansari θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά, το Νοέμβριο του 2015, η οποία στοίχησε τη ζωή σε συνολικά 224 άτομα
Νεκρός φέρεται να είναι ο ηγέτης των τζιχαντιστών που δραστηριοποιούνται στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, Abu Duaa al-Ansari, μετά από μία σειρά αεροπορικών επιδρομών που διεξήγαγε ο στρατός της χώρας κοντά στην πόλη Αρίς, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (5/8) οι τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, εκτός του Al-Ansari, κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών σκοτώθηκαν ακόμα 45 τζιχαντιστές, ενώ σημειώθηκαν και ευρείας έκτασης καταστροφές σε αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών του Ισλαμικού Κράτους.
«Αυτή η επιτυχημένη επιχείρηση επιβεβαιώνει τη δέσμευση των ενόπλων δυνάμεων να πάρουν εκδίκηση για τα θύματα των τζιχαντιστών και να διαβεβαιώσουν τους τρομοκράτες ότι θα βρεθούν όλοι, μέχρι η Αίγυπτος να επανέλθει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα», καταλήγει η ανακοίνωση του στρατού.
Να σημειώσουμε ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά, το Νοέμβριο του 2015, η οποία στοίχησε τη ζωή σε συνολικά 224 άτομα.
Μέχρι στιγμής, το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση ή κάποιον σχολιασμό του γεγονότος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης