Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Επιβραδύνεται η συρρίκνωση της ρωσικής οικονομίας μετά από 18 μήνες ύφεσης λόγω πετρελαίου και κυρώσεων

CNN: Επιβραδύνεται η συρρίκνωση της ρωσικής οικονομίας μετά από 18 μήνες ύφεσης λόγω πετρελαίου και κυρώσεων
Το ΔΝΤ προβλέπει, ότι η ρωσική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,2% το 2016, προτού επιστρέψει και πάλι στην ανάπτυξη το 2017
Σε ύφεση τελεί η ρωσική οικονομία επί 18 συναπτούς μήνες, όπως επιβεβαίωσε η συρρίκνωση της κατά 0,6% στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Όμως, όπως επισημαίνει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN υπάρχει ελπίδα για τους Ρώσους, οι οποίοι είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να υποχωρεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο: Η ύφεση επιβραδύνεται, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η ρωσική οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 3,7% το 2015 και κατά 1,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2016.
Η συρρίκνωση της ρωσικής οικονομίας επί έξι συνεχόμενα τρίμηνα οφείλεται στη διπλή πρόκληση που δημιουργούν η καθίζηση των διεθνών τιμών ενέργειας, αλλά και η επιβολή οικονομικών κυρώσεων από τη Δύση λόγω της ουκρανικής σύρραξης και της εισβολής και προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.
Ιδιαίτερα οι οικονομικές κυρώσεις, έχουν μειώσει σημαντικά τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται στη Ρωσία, ενώ αντίστροφα έχει αποκόψει τις ρωσικές εταιρείες από τη δυνατότητα χρηματοδότησής τους από ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες.
Η αρχική κατάρρευση του ρουβλίου έναντι του δολαρίου το 2015 προκάλεσε διψήφιο πληθωρισμό στη χώρα, ο οποίος έχει μεν περιοριστεί, αν και παρέμεινε υψηλός στο 7% τον Ιούλιο του 2016.
Το ΔΝΤ προβλέπει, ότι η ρωσική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,2% το 2016, προτού επιστρέψει και πάλι στην ανάπτυξη το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης