Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα η υπογραφή της συμφωνίας συμφιλίωσης Τουρκίας - Ισραήλ

Cavusoglu: Ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα η υπογραφή της συμφωνίας συμφιλίωσης Τουρκίας - Ισραήλ
Το Ισραήλ συμφώνησε μεταξύ άλλων να καταβάλλει αποζημιώσεις 20 εκατ. δολαρίων στις οικογένειες των Τούρκων που σκοτώθηκαν ή/και τραυματίστηκαν στην επιδρομή στο πλοίο Mavi Marmara
Ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα ενδέχεται να υπογραφεί η συμφωνία συμφιλίωσης Τουρκίας-Ισραήλ μετά από έξι χρόνια «παγωμένων» διπλωματικών σχέσεων, καθώς αναμένεται να εγκριθεί από την τουρκική Βουλή προτού κλείσει για θερινές διακοπές ενός μηνός.
Αυτό δήλωσε την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, σύμφωνα με τον οποίο η έγκριση του - προσυμφωνημένου, διμερώς από τον περασμένο μήνα - κειμένου συμφιλίωσης καθυστέρησε στην τουρκική Βουλή λόγω των επιπλοκών που προκάλεσε στη χώρα το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
«Πιστεύω ότι θα διευθετήσουμε το θέμα πριν το θερινό κλείσιμο της Βουλής. Το Ισραήλ ικανοποίησε όλους τους όρους μας, ανοίγοντας το δρόμο για την ομαλοποίηση των σχέσεών μας. Κατά συνέπεια, πρέπει να το κάνουμε [έγκριση συμφωνίας από τη Βουλή] το συντομότερο δυνατόν», όπως τόνισε ο Cavusoglu.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Ισραήλ συναίνεσε να ανταλλάξει πρέσβεις με την Τουρκία, ενώ το Τελ Αβίβ θα καταβάλλει αποζημιώσεις 20 εκατ. δολαρίων στις οικογένειες των Τούρκων που σκοτώθηκαν (10) και τραυματίστηκαν (29) κατά τη διάρκεια επιδρομής των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο πλοίο Mavi Marmara που κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης