Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετανάστες επιχειρηματίες στη Γερμανία δημιούργησαν 2 εκατ. νέες θέσεις εργασίας

Μετανάστες επιχειρηματίες στη Γερμανία δημιούργησαν 2 εκατ. νέες θέσεις εργασίας
Στο τέλος του 2014, 709 χιλιάδες αλλοδαποί στη Γερμανία ήταν ιδιοκτήτες της δικής τους επιχείρησης
Μετανάστες που έγιναν μικροί ή μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει δύο εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη Γερμανία, έναν αριθμό ο οποίος έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη του Ινστιτούτου Μπέρτελσμαν η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016.
Το 2014, το τελευταίο έτος τα δεδομένα από το οποίο συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη, 709 χιλιάδες αλλοδαποί στη Γερμανία ήταν ιδιοκτήτες της δικής τους επιχείρησης, ένας αριθμός αυξημένος κατά 25% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του 2005.
Αν συνυπολογιστούν οι υπάλληλοί τους - για όσους εξ αυτών διαθέτουν - οι επιχειρηματίες αυτοί δημιουργούν δύο εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης επί του συνόλου των 39 εκατομμυρίων που καταμετρά η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.
Από το 2005 ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά 32%, ενώ παράλληλα ο αριθμός των αλλοδαπών στη γερμανική επικράτεια δεν αυξήθηκε παρά κατά 9%.
Αυτό αποκαλύπτει μια ιδιαίτερα ισχυρή τάση του πληθυσμού των μεταναστών να αναπτύσσουν και να αξιοποιούν το επιχειρηματικό του πνεύμα ως ανάγκη επιβίωσης και διάκρισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης