Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Τι θα μπορούσε να σημαίνουν για τις αγορές οι εκλογές στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου

BlackRock: Τι θα μπορούσε να σημαίνουν για τις αγορές οι εκλογές στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου
Οι μετοχικές αγορές τείνουν να αντιδρούν περισσότερο σε μακροοικονομικούς παράγοντες και εταιρικά κέρδη και λιγότερο σε εκλογές
Οι προσεχείς προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι ασυνήθιστες, με μη δημοφιλείς υποψηφίους και τεράστιες διαφορές πολιτικής.
Αυτό διαπιστώνει η νέα ανάλυση της BlackRock, η οποία παρά το γεγονός ότι οι ασυνήθιστες εκλογές έρχονται, η μεταβλητότητα των αγορών μετοχών βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής Richard Turnill εξετάζει πώς αυτές οι ασυνήθιστες προεδρικές εκλογές μπορούν να κυριαρχήσουν στην αγορά.
Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε την αστάθεια της αγοράς να κινείται υψηλότερα, όσο πλησιάζουμε στις 8 Νοεμβρίου.



Το παραπάνω γράφημα δείχνει πώς η αστάθεια έχει μετακινηθεί στο παρελθόν με βάση τους κύκλους των προεδρικών εκλογών (η μπλε γραμμή) και που υπήρξε μέχρι στιγμής φέτος (η πράσινη γραμμή).
Οι μετοχικές αγορές τείνουν να αντιδρούν περισσότερο σε μακροοικονομικούς παράγοντες και εταιρικά κέρδη και λιγότερο σε εκλογές, αλλά η μεταβλητότητα συνήθως ανεβαίνει τον μήνα πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ.
Η BlackRock εκτιμά ότι αυτήν την τάση επαναλαμβάνεται φέτος.

Αγορές στην περίοδο πριν και μετά

Η υποψήφια των δημοκρατιών, Hillary Clinton, προηγείται στις δημοσκοπήσεις, με τις στοιχηματικές να δείχνουν μια σταθερή νίκη της.
Το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, έδειξε ότι τέτοια προγνωστικοί παράγοντες μπορεί να είναι λάθος.
Αν βελτιωθούν τα ποσοστά του Donald Trump, θα μπορούσαμε να δούμε την αβεβαιότητα που περιβάλλει τις μελλοντικές πολιτικές του να αυξάνονται.
Θα μπορούσε επίσης να προκληθεί μια βραχυπρόθεσμη πίεση στα αμερικανικά ομόλογα.
Ωστόσο, η πίεση στα ομόλογα θα μπορούσε να είναι περιορισμένη.
Και οι δύο υποψήφιοι έχουν αγωνιστεί για την αύξηση της δημοσιονομικής δαπάνης για έργα υποδομής, έτσι η BlackRock εκτιμά ότι ο χρυσός μπορεί να είναι ένα καλό αντιστάθμισμα βραχυπρόθεσμα.

Αλεξάνδρα Τόμπρα

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης