Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος και βάρβαρος φόρος - Τι είπε για τον Κώστα Καραμανλή;

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο ΕΝΦΙΑ είναι άδικος και βάρβαρος φόρος - Τι είπε για τον Κώστα Καραμανλή;
Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε «είμαστε σε κατάσταση αναγκαστική»
Μπορεί να έχει περάσει περισσότερος από ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ακόμα περισσότερος καιρός από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ διατυμπάνιζε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, τα στελέχη εμμένουν στην προεκλογική τους στάση και τον χαρακτηρίζουν τον συγκεκριμένο φόρο άδικο και βάρβαρο.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Σκάι είπε ότι «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας βάρβαρος και άδικος φόρος».
Ο ίδιος διευκρινίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσχεθεί κατάργησή του, και αντικατάστασή του με άλλο δικαιότερο φόρο στα ακίνητα.
«Προσπαθούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, για να έρθει μετά η ελάφρυνση των φόρων.
Είμαστε σε κατάσταση αναγκαστική, βρισκόμαστε σε ειδική συνθήκη.
Αυτό που οργανώνουμε από δω και πέρα θα είναι βιώσιμο και δίκαιο» επεσήμανε ο ίδιος.
Παράλληλα, ο κ. Ζαχαριάδης εξύμνησε την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή κάνοντας λόγο για μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία.
«Σε σειρά ζητημάτων είχε μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία από τη ΝΔ του Σαμαρά και το σχεδιασμό κ. Μητσοτάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Είπε επίσης ότι «υπάρχουν και κάποιες άλλες φωτεινές νησίδες στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης όπως τα ΚΕΠ στην περίοδο Σημίτη, και κάποιες άλλες στην περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου».
Αναφερόμενος στη δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου με την κατηγορία της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ότι «έχει τεράστιο νόημα να μάθουμε τι πραγματικά συνέβη εκείνη την περίοδο, είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε να συγκαλυφθεί η υπόθεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης