Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα - Χαρακτηρίζει «δημαγωγό» και «ανεύθυνο» τον Παυλόπουλο

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα - Χαρακτηρίζει «δημαγωγό» και «ανεύθυνο» τον Παυλόπουλο
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη γενοκτονία των Ποντίων
Σφοδρή «επίθεση» κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εξαπέλυσε η Άγκυρα με αφορμή τις δηλώσεις του για τη γενοκτονία των Ποντίων.
Μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «δημαγωγό» και «ανεύθυνο».
Ο κ. Παυλόπουλος είχε αναφέρει από την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο ότι «η Τουρκία πρέπει να ζητήσει ειλικρινή συγγνώμη για τη Γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού».
Ωστόσο η «απάντηση» της Τουρκίας ήταν πρωτοφανής στοχοποιώντας όλα τα πολιτικά κόμμα της Ελλάδας.
«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις πολιτικές αφομοίωσης και της απάνθρωπης μεταχείρισης όλων των μειονοτήτων από την ίδρυση της δικής τους χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά η Άγκυρα.
Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για δημαγωγία του κ. Παυλόπουλου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για δηλώσεις που δεν συνάδουν με υπεύθυνο ηγέτη χώρας, χωρίς νομική και ιστορική βάση.
Σύμφωνα πάντα με την τουρκική κυβέρνηση, οι δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου «υποκινούν το θρησκευτικό και εθνικό μίσος είναι αντίθετες προς το πνεύμα της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας και δεν συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».
Τέλος, όσον αφορά στις κατηγορίες Παυλόπουλου ότι οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν να τελεστεί η Πατριαρχική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, η Τουρκία κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υποστηρίζοντας ότι φέτος δεν επετράπη η λειτουργία «λόγω εργασιών ανακαίνισης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης