Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η Τουρκία να εκπληρώσει τα 72 κριτήρια για να λάβει την απελευθέρωση της βίζας

Κομισιόν: Η Τουρκία να εκπληρώσει τα 72 κριτήρια για να λάβει την απελευθέρωση της βίζας
Προς το παρόν εκκρεμούν 5 από τα 72 προαπαιτούμενα που δοθήκαν στην Άγκυρα μαζί με τη συμφωνία για το Προσφυγικό

Η Άγκυρα πρέπει να εκπληρώσει τα 72 κριτήρια που της έχουν τεθεί για να λάβει την πολυπόθητη απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, ξεκαθάρισε με σημερινές (16/8) της δηλώσεις η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Natasha Bertaud.
Οι αναφορές της κ. Bertaud επαναλαμβάνουν αυτές του Jean Claude Juncker και ουσιαστικά απαντούν στις «απειλητικές» δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία προειδοποιεί σε όλους τους τόνους πως αν δεν απελευθερωθεί η βίζα θα σταματήσει να βρίσκεται σε ισχύ η συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας για το Προσφυγικό.
Προς το παρόν εκκρεμούν 5 από τα 72 προαπαιτούμενα που δοθήκαν στην Άγκυρα μαζί με τη συμφωνία για το Προσφυγικό, μεταξύ αυτών και η αλλαγή του τουρκικού αντιτρομοκρατικού νόμου, η οποία αποτελεί την κύρια πηγή διαφωνίας για τις δύο πλευρές.
«Στόχος της Κομισιόν είναι μεν να παρέχει στην Τουρκία τη δυνατότητα να μάχεται κατά της τρομοκρατίας αποτελεσματικά, όμως θα πρέπει και να υπάρχει αναλογικότητα στη νομοθεσία», υποστήριξε επί του θέματος η κ. Bertaud, υπονοώντας σαφώς τις πολιτικές διώξεις της τουρκικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης