Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η BlackRock προειδοποιεί: Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να γίνει... ανώμαλη

Η BlackRock προειδοποιεί: Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να γίνει... ανώμαλη
Ο Richard Turnill της BlackRock επισημαίνει ότι οι αγορές δεν επηρεάζονται πολύ από τις αμερικανικές εκλογές
Ανώμαλο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει μέχρι το τέλος του 2016 το αμερικανικό χρηματιστήριο και οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, προειδοποιεί η BlackRock.
Με άρθρο του στους Financial Times, o επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής Richard Turnill αναφέρει ότι η χαμηλή μεταβλητότητα και τα ιστορικά υψηλά των αγορών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αστάθεια ενόψει και των αμερικανικών εκλογών τον Νοέμβριου του 2016.
Όπως αναφέρει ο ίδιος αν και η μεταβλητότητα στην αγορά βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από οποιεσδήποτε άλλες αμερικανικές εκλογές από το 1940, ο δείκτης S&P 500 βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ.
Ενώ ο δρόμος μέχρι τον Δεκέμβριο θα είναι… ανώμαλος, η χρηματιστηριακή αγορά θα ολοκληρώσει το 2016 εξαρτώμενη κυρίως από τα εταιρικά κέρδη και λιγότερο από τις πολιτικές εξελίξεις.
«Το μοναδικό και ξεχωριστό στοιχείο αυτών των εκλογών μπορεί να είναι ότι τα χρηματιστήρια θα αντιδρούν περισσότερο στα μακροοικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά κέρδη παρά στις εκλογές.
Στην πραγματικότητα, αναμένουμε τα κέρδη θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για το πώς η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ θα κλείσει το 2016» αναφέρει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης