Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Reuters: «Πολλά νέα κέντρα φιλοξενίας» προσφύγων και μεταναστών ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση

Reuters: «Πολλά νέα κέντρα φιλοξενίας» προσφύγων και μεταναστών ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση
Η Ελλάδα πρόκειται να αυξήσει και την ταχύτητα εξέτασης των αιτημάτων ασύλου
Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δημιουργία νέων μεταβατικών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην αμέσως προσεχή περίοδο, με στόχο την αποσυμφόρηση και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα υφιστάμενα νησιωτικά κέντρα φιλοξενίας.
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανώνυμο Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο, σύμφωνα με τον οποίο «πολλά νέα κέντρα φιλοξενίας» πρόκειται να δημιουργηθούν, κάθε ένα εκ των οποίων θα έχει δυναμικότητα 1.000 ατόμων.
«Οι νέες εγκαταστάσεις θα συνίστανται από βελτιωμένες, περισσότερο μόνιμες, μικρότερες κατοικίες», όπως ανέφερε η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, ο βραδύς ρυθμός εξέτασης των αιτημάτων ασύλου από τις αρχές συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος έντασης στα κέντρα φιλοξενίας, γι' αυτό η Ελλάδα πρόκειται να αυξήσει την ταχύτητα εξέτασης των αντίστοιχων αιτημάτων.
«Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα στα νησιά. Οι άνθρωποι [μετανάστες και πρόσφυγες] αισθάνονται παγιδευμένοι και η απογοήτευσή τους μεγαλώνει. Έφτασαν πολύ κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου τους να μεταβούν στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν συνέβη», τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης