Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Nomura: Η πορεία του PSI θα καθορίσει την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

tags :
Nomura: Η πορεία του PSI θα καθορίσει την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία
Παράγοντα «κλειδί» για την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία θεωρεί την εξέλιξη του σχεδίου αναδιάταξης του ελληνικού χρέυς (PSI) η Νοmura, σε 17σέλιδη έκθεσή της με τίτλο Greek Politics (Ελληνική πολιτική).
Ο οίκος χαρακτηρίζει «ιδανική, στη θεωρία» την προοπτική μιας κυβέρνησης συνασπισμού, εκτιμά ωστόσο ότι οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι περιορισμένες.
Παράλληλα τονίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή την πολυτέλεια για πρόωρες εκλογές και πολιτική αστάθεια, οπότε «το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει τα περιθώρια που διαθέτει με την υπάρχουσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
Μία πλειοψηφία όμως που, όπως σχολιάζει η Nomura, βρίσκεται υπό πίεση ειδικά από τον Ιούνιο και ήδη «μετρά» απώλειες εδρών.
Για τη Νέα Δημοκρατία ο οίκος σχολιάζει ότι ακολουθεί σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή και εναντιώνεται στο Μεσοπρόθεσμο, του οποίου ζητά την πολιτική επαναδιαπραγμάτευση αλλά χωρίς να παρουσιάζει μία αξιόπιστη δημοσιονομική στρατηγική.
Πρόσωπα «κλειδιά» χαρακτηρίζονται από τη Nomura οι Γ. Παπανδρέου, Ε. Βενιζέλος, Α. Σαμαράς, Γ. Καρατζαφέρης και Λ. Παπαδήμος.
Για τον πρωθυπουργό, η Nomura σχολιάζει ότι έχει «χτίσει» ένα μετριοπαθές προοδευτικό προφίλ, όμως η κρίση έχει περιορίσει τη δημοτικότητά του.
Για τον Ε. Βενιζέλο σημειώνει ότι διαθέτει αδιαμφισβήτητες ικανότητες πολιτικών ελιγμών και ότι έχει αποδείξει την ικανότητά του να κρατά το ΠΑΣΟΚ ενωμένο, παρά την εντεινόμενη δυσφορία στο εσωτερικό του κόμματος.
«Επιθετική» χαρακτηρίζεται η ρητορική του Α. Σαμαρά, που όμως δεν μειώνει τις πιθανότητες συμμετοχής σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά «δεν έχει πείσει την Τρόικα για τη βιωσιμότητα του οικονομικού του προγράμματος».
Ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτηρίζεται ως πιθανός σύμμαχος της ΝΔ, ιδιαίτερα απρόβλεπτος και με απόψεις που μεταβάλλονται με σκοπό το εκλογικό όφελος.
Ο Λουκάς Παπαδήμος, σημειώνει η Nomura, έχει προταθεί ως το πρόσωπο που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης