Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για ενδεχόμενη ρωσική εισβολή «πλήρους κλίμακας» προειδοποιεί ο Ουκρανός πρόεδρος - Εξετάζει επιστράτευση

Για ενδεχόμενη ρωσική εισβολή «πλήρους κλίμακας» προειδοποιεί ο Ουκρανός πρόεδρος - Εξετάζει επιστράτευση
Από τη διετή περιφερειακή σύρραξη μεταξύ των «αυτονομιστών» που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και του επίσημου ουκρανικού στρατού, έχουν χάσει τη ζωή τους 10 χιλιάδες άνθρωποι
Για τον κίνδυνο ενδεχόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία «σε πλήρη κλίμακα», προειδοποίησε την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 ο Ουκρανός πρόεδρος, Petro Poroshenko, αποτυπώνοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση στα ανατολικά της χώρας του, όπου τρεις ακόμα Ουκρανοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί από όλμους αυτονομιστών.
Ο Poroshenko έκανε λόγο για ταχεία επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία, η οποία αν συνεχιστεί, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε επιστράτευση των μάχιμων πολιτών.
Μέχρι στιγμής, από τη διετή περιφερειακή σύρραξη μεταξύ των «αυτονομιστών» που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και του επίσημου ουκρανικού στρατού, έχουν χάσει τη ζωή τους 10 χιλιάδες άνθρωποι.
Προ ημερών, η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι σχεδίαζε «τρομοκρατικές ενέργειες» στη χερσόνησο της Κριμαίας - που η Ρωσία προσάρτησε μονομερώς - για την αποτροπή των οποίων σκοτώθηκαν δύο Ρώσοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων.
Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι όλα αυτά αποτελούν μυθεύματα της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης