Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Εισαγγελική έρευνα για λογιστική απάτη και χειραγώγηση αγοράς στην πολύπαθη Monte dei Paschi di Siena

Reuters: Εισαγγελική έρευνα για λογιστική απάτη και χειραγώγηση αγοράς στην πολύπαθη Monte dei Paschi di Siena
Η Monte dei Paschi di Siena ετοιμάζεται να ξεκινήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ, σε μια ευρύτερη προσπάθεια της ιταλικής κυβέρνησης να τη βοηθήσει να διασωθεί
Υπό εισαγγελική έρευνα για ψευδή λογιστική αποτύπωση και χειραγώγηση αγοράς βρίσκονται ο νυν διευθύνων σύμβουλος της πολύπαθης ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, Fabrizio Viola και ο πρώην πρόεδρός της, Alessandro Profumo.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η έρευνα στην απολύτως χειρότερη ευρωπαϊκή τράπεζα με βάση τα πλέον πρόσφατα «τεστ αντοχής» της EBA, έχει ξεκινήσει από το 2015 μετά από καταγγελίες μικρομετόχων και καταναλωτικών ενώσεων.
Η Monte dei Paschi di Siena ετοιμάζεται να ξεκινήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ, σε μια ευρύτερη προσπάθεια της ιταλικής κυβέρνησης να τη βοηθήσει να διασωθεί.
Εκπρόσωπος της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας ανέφερε, ότι η εισαγγελική έρευνα αφορά σε αγωγή που κατέθεσαν εναντίον της δύο μέτοχοί της, με στόχο την ανάκτηση οικονομικών ζημιών από τους Viola και Profumo, λόγω ανακριβούς καταγραφής δύο ομάδων συναλλαγών σε παράγωγα χρηματο-οικονομικά προϊόντα, με τις ονομασίες Alexandria και Santorini μεταξύ 2011 και 2014.
Λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου ποσοστού μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχει χορηγήσει η τράπεζα, οι μετοχές της έχουν απωλέσει περίπου το 86% της αξίας τους από την τελευταία αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τον Ιούνιο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης