Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η επίδοση των σαθρών κατηγοριών για την Focus εμπλέκοντας (πάλι) τον Βγενόπουλο και η ανησυχία των κυπρίων

Η επίδοση των σαθρών κατηγοριών για την Focus εμπλέκοντας (πάλι) τον Βγενόπουλο και η ανησυχία των κυπρίων
Μήπως όλη αυτή η γελοία επιχειρηματολογία των Κυπρίων δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κατασκεύασμα ώστε να κρατάνε σε ομηρία τον Ανδρέα Βγενόπουλο;

Επιδόθηκαν τα κατηγορητήρια σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση Focus την γνωστή θεατρικού τύπου υπόθεση όπου ο εφοπλιστής Ζολώτας φέρεται να δωροδόκησε τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου….και θεωρούν ότι πίσω από αυτό βρίσκεται….ο Βγενόπουλος της MIG.
Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δέκα φυσικά και νομικά πρόσωπα - μεταξύ των οποίων και οι Ανδρέας Βγενόπουλος, Κυριάκος Μάγειρας, Μιχάλης Ζολώτας και Χριστόδουλος Χριστοδούλου - και θα πρέπει να παρουσιαστούν ενώπιον Δικαστηρίου στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι:
1.Συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά
2.Δεκασμός Δημοσίου Λειτουργού
3.Ενεργός δωροδοκία οικείων δημοσίων αξιωματούχων
4.Δωροληψία από οικείους δημόσιων αξιωματούχων
5.Κατάχρηση εξουσίας
6.Δόλος και κατάχρηση εξουσίας από δημόσιο αξιωματούχο
7.Αδικήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 Η βασική ανησυχία όμως των Κυπρίων όμως δεν είναι τι θα συμβεί στις 30 Σεπτεμβρίου αλλά τι θα συμβεί πολύ νωρίτερα καθώς αναμένεται μια εξέλιξη που μπορεί να ανατρέψει πλήρως όλα τα παράταιρα που διαδραματίζονται.
Για την ανησυχία αυτή στην Κύπρο υπάρχει ένοχη και σκόπιμη….. σιωπή.

Η θεατρική παράσταση Focus

Οι Κυπριακές αρχές μεθόδευσαν κατά τρόπο που αποδεικνύει αγαστή συνεργασία με την ελληνική δικαιοδύνη έβγαλαν την υπόθεση Βγενόπουλου από το αρχείο στην Ελλάδα και στην Κύπρο οι δικαστικές αρχές έχουν καλέσει έλληνες επιχειρηματίες…και τον Βγενόπουλο για το 1 εκατ που έλαβε ο πρώην Κεντρικός Τραπεζίτης την υπόθεση Focus συμφερόντων του εφοπλιστή Ζολώτα.
Το κατηγορητήριο είναι τόσο σαθρό έως γελοίο όπου οι Κύπριοι χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο συνδέουν το 1 εκατ που έδωσε ο Ζολώτας ο έλληνας εφοπλιστής στον Χριστοδούλου στον Κύπριο πρώην Κεντρικό Τραπεζίτη ….2 χρόνια μετά την αποχώρηση του από την Κεντρική τράπεζα με τον Βγενόπουλο.
Επειδή βρέθηκε 1 εκατ στον λογαριασμό του Χριστοδούλου και υπάρχει εμπλοκή Ζολώτα….οι Κύπριοι είπαν αφού ο Ζολώτας λάμβανε δάνεια από την Marfin Popular Bank τότε αυτό το 1 εκατ είναι η δωροδοκία του Βγενόπουλου.
Θα επικαλεστούμε τρία απλά επιχειρήματα.
Όλα αυτά έγιναν το 2011.
1)Το 2011 όμως δεν υπήρχαν capital controls στην Ελλάδα άρα αν ήθελε ο Βγενόπουλος – υπόθεση εργασίας – να δωροδοκήσει κάποιον θα τον καλούσε θα του έδινε μια βαλίτσα με 1 εκατ και δεν θα υπήρχε κανένα ίχνος.
2)Γιατί να θέλει να δωροδοκήσει ο Βγενόπουλος τον Χριστοδούλου αφού είχε αποχωρήσει 2 χρόνια πριν την υποτιθέμενη δωροδοκία;
Όπως όλα στην ζωή στην βράση κολάει το σίδερο δηλαδή ο Χριστοδούλου θα περίμενε να πάρει το 1 εκατ μετά από 2 χρόνια;
3)Η κατάθεση έγινε από τον Ζολώτα στον Χριστοδούλου αν είναι τόσο προφανείς οι συνδέσεις προσώπων δεν μπορούσε ο Ζολώτας να κατέθετε σε ένα τρίτο το 1 εκατ και στην συνεχεία ο τρίτος συντάσσοντας μια σύμβαση παροχής έργου ή υπηρεσιών στην εταιρία του Χριστοδουλίδη να τον πληρώσει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Μήπως όλη αυτή η γελοία επιχειρηματολογία των Κυπρίων δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κατασκεύασμα ώστε να κρατάνε σε ομηρία τον Ανδρέα Βγενόπουλο;
Είναι προφανές ότι οι Κύπριοι μετά από 4-5 χρόνια προσπαθειών πάλι θα πέσουν στο κενό…
Οι ελληνικές αρχές ωστόσο φαίνεται ότι εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα, έχει η κυβέρνηση στοχοποιήσει τον Βγενόπουλο ο οποίος έχει κατακρίνει το έργο της δικαιοσύνης.... και υπουργείο δικαιοσύνης και δικαστές έχουν στήσει μια επικίνδυνη πλεκτάνη εις βάρος ενός επιχειρηματία.

Και η υπόθεση φορολογικής εκκρεμότητας της Marfin Popular Bank

Για μια ακόμη φορά ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι στοχοποιημένος.
Με αφορμή μια φορολογική εκκρεμότητα της Marfin Popular Bank του 2010 περίπου 13 -13,5 εκατ έχει ξεκινήσει ένας νέος γύρος συκοφάντησης του επιχειρηματία.
Τι συμβαίνει με αυτά τα 13 εκατ;
Η Marfin χρωστούσε 13 εκατ αλλά επειδή το κράτος χρωστούσε περισσότερα πάνω 20 εκατ είχε ζητηθεί να υπάρξει συμψηφισμός.
Εκείνη την περίοδο η έννοια συμψηφισμός ήταν έννοια σχετική καθώς το ελληνικό κράτος πήγαινε από το κακό στο χειρότερο.
Η υπόθεση αυτή και τυπικά έχει κλείσει καθώς μετά από σχεδόν 6 χρόνια ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία συμψηφισμού και έτσι η Marfin Popular που δεν υφίσταται πλέον δεν χρωστάει.
Το κράτος όμως για το ίδιο θέμα απαίτησε…στο πλαίσιο της φορολογικής απαίτησης από τον Βγενόπουλο τότε πρόεδρο και τον Μπουλούτα διευθύνοντα σύμβουλο να καταβάλλουν οι ίδιοι το ποσό των 13 εκατ.
Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά η υπόθεση αυτή δεν υφίσταται γιατί έχει κλείσει.
Το παράδοξο είναι ότι το ελληνικό κράτος εμφανίζει φορολογική απαίτηση από Βγενόπουλο και Μπουλούτα, όταν ως γνωστό οι φορολογικές δηλώσεις είναι ατομικές.
Τι θέλουμε να πούμε η φορολογική απαίτηση βεβαιωμένων φόρων δύο φυσικών προσώπων ή περισσότερων δεν μπορεί να αφορούν τις φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων αλλά μόνο νομικού προσώπου.
Βγενόπουλος και Μπουλούτας ήταν η διοίκηση της Marfin Popular bank και με την ιδιότητα αυτή προέκυψε αυτή η δήθεν φορολογική απαίτηση η οποία έχει ήδη κλείσει καθώς έχει συμψηφιστεί.
Για να ειπωθεί απλά τα 13 εκατ έχουν πληρωθεί αλλά αυτά δεν αφορούσαν τον Βγενόπουλο αλλά την Marfin Popular.
(Να σημειωθεί ότι είναι χιλιάδες οι εταιρίες που ζητούν συμψηφισμό των φορολογικών τους υποχρεώσεων με τις υποχρεώσεις του κράτους.
Αλήθεια πόσα χρήματα χρωστάει το ελληνικό κράτος;)
Όμως στο πλαίσιο της συκοφάντησης του Βγενόπουλου αποσιωπήθηκε ότι πρόκειται για φορολογική εκκρεμότητα της τράπεζας έναντι του κράτους το οποίο χρωστούσε περισσότερα και είχε ζητηθεί συμψηφισμός.
Άρα και αυτή η υπόθεση έχει κλείσει αλλά δυστυχώς οι εντυπώσεις ήταν ο στόχος.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφασίσει αν θα κατασχέσουν του Βγενόπουλου 13-13,5 εκατ παρουσιάζοντας τον ως φοροφυγά.
Σήμερα θα αποκαλύψουμε τι οφείλει στην εφορία ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
Η πληροφορία που μεταδίδουμε είναι 100% διασταυρωμένη προφανώς όχι μόνο από τον Βγενόπουλο αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Βγενόπουλος χρωστάει μηδέν, Ο, zero….
Πολλοί θα σπεύσουν να πουν κάτι διαφορετικό.
Εμείς είμαστε 100% σίγουροι για την πληροφορία που μεταδίδουμε.
Όποιος έχει κάτι διαφορετικό ας το προσκομίσει ειδάλλως ας αναλογιστεί….ο καλύτερος τρόπος να βλάψεις ένα επιχειρηματία είναι να του φορτώσεις την ρετσινιά του φοροφυγά..
Αλλά στην περίπτωση του Βγενόπουλου η προσπάθεια για μια ακόμη φορά έχει αποτύχει.

Υποσημείωση

Ναι είναι αλήθεια ο Βγενόπουλος δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στην εφορία και αυτό είναι 100% βέβαιο, 100% σίγουρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης