Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ύποπτος για σκάνδαλο δωροδοκίας στην Ουκρανία ο πρώην σύμβουλος του Trump - Έρευνα από το FBI

Reuters: Ύποπτος για σκάνδαλο δωροδοκίας στην Ουκρανία ο πρώην σύμβουλος του Trump - Έρευνα από το FBI
Στο ίδιο σκάνδαλο εμπλέκεται και ο Tony Podesta, αδερφός του John Podesta, επικεφαλής της καμπάνιας της Hilary Clinton
Στο στόχαστρο του FBI και του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκεται ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Donald Trump, ο οποίας φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το Reuters και τους New york Times, ο Paul Manafort, που παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη θέση του επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου, φέρεται να παρείχε τις υπηρεσίες του και στον φίλο- ρώσο πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Victor Yanukovych.
Στο ίδιο σκάνδαλο εμπλέκεται και ο Tony Podesta, αδερφός του John Podesta, επικεφαλής της καμπάνιας της Hilary Clinton.
Η εταιρεία τους Podesta Group φέρεται να οργάνωνε τις δημόσιες σχέσεις και την προβολή του πρώην ουκρανού πρόεδρου.
Αν και οι δύο έχουν διαψεύσει τις πληροφορίες με τον Manafort να έχει δηλώσει ότι «δεν εργάστηκε ποτέ για την κυβέρνηση της Ουκρανίας ή της Ρωσίας» οι αμερικανικές αρχές έχουν ξεκινήσει ευρείας κλίμακας έρευνα καθώς θεωρούν ότι με τη βοήθεια των δύο αμερικανών υπήρξε μεγάλης κλίμακας διαφθορά.
Οι New York Times ανέφεραν ότι και οι δύο έλαβαν σε μετρητά πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια από την πρώην κυβέρνηση της Ουκρανίας σε διάστημα πέντε ετών, χρήματα που βρέθηκαν καταχωρημένα στο μυστικό βιβλίο του κόμματος του Yanukovich.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης