Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Δεν είναι λύση το haircut στα ελληνικά ομόλογα – Κίνδυνος οι Ευρωπαίοι να σταματήσουν τα δάνεια προς την Ελλάδα, αν αυτή συνεχίσει να απογοητεύει - Αντιπαραγωγικό το haircut σύμφωνα με την Roland Berger

tags :
Commerzbank: Δεν είναι λύση το haircut στα ελληνικά ομόλογα – Κίνδυνος οι Ευρωπαίοι να σταματήσουν τα δάνεια προς την Ελλάδα, αν αυτή συνεχίσει να απογοητεύει - Αντιπαραγωγικό το haircut σύμφωνα με την Roland Berger
Δεν θα αποτελέσει το βήμα για τη διάσωση της Ελλάδας ένα μεγάλο haircut στο χρέος της, υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιοργκ Κρέμερ.
«Μια απλή απομείωση του ελληνικού χρέους δεν συνιστά σε καμία περίπτωση διάσωση. Εάν οι Έλληνες δεν μπορούν να σωθούν μόνοι τους, δηλαδή να ανοίξουν στον ανταγωνισμό το συνολικό τους οικονομικό σύστημα και να μειώσουν τα ελλείμματά τους, σε μερικά χρόνια θα επιστρέψουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα. Σε τελική ανάλυση, η διάσωση θα έλθει από την ίδια την Ελλάδα. Προς το παρόν τα πράγματα δεν παραπέμπουν σε αυτό, καθώς οι Έλληνες δεν κατάφεραν να μειώσουν το έλλειμμά τους, μολονότι το είχαν υποσχεθεί».
Σύμφωνα με τον Κρέμερ, ο κίνδυνος να κλείσουν τη στρόφιγγα των δανείων οι Ευρωπαίοι προς την Ελλάδα αυξάνεται σημαντικά, καθώς από τη χώρα έρχονται μόνο απογοητεύσεις.

"Iδιαίτερα αρνητικές συνέπειες αναμένεται να έχει ένα μεγαλύτερο haircut των ελληνικών ομολόγων"

Ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες αναμένεται να έχει ένα μεγαλύτερο haircut των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με τη γερμανική συμβουλευτική εταιρεία, Roland Berger.
"Το περαιτέρω haircut που βρίσκεται υπό συζήτηση θα ήταν αντιπαραγωγικό και δεν θα οδηγούσε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών", δηλώνει ο Markus Krall, senior partner της Roland Berger Strategy Consultants, σύμφωνα με το Reuters.
Η R.Β. φαίνεται πως επανέρχεται στο σχέδιο "Εύρηκα" για μείωση του χρέους με την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 125 δις ευρώ.
Στο μεταξύ, ο Krall σημειώνει ότι οι αναφορές στα ειδησεογραφικά κανάλια περί εφαρμογής του σχεδίου οδήγησαν σε άνοδο 5% την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, ενώ εκτιμά ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες η ελληνική κυβέρνηση να επιλέξει την εφαρμογή του "Εύρηκα" μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης αυτή την εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης