Τελευταία Νέα
Διεθνή

SNL και S&P Global: Ρεκόρ 43,6 δισ δολ στα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών το β΄τρίμηνο του 2016

SNL και S&P Global: Ρεκόρ 43,6 δισ δολ στα κέρδη των αμερικανικών τραπεζών το β΄τρίμηνο του 2016
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τραπεζικός κλάδος στις ΗΠΑ διαθέτει 16,5 τρισεκ. δολάρια ενεργητικό, καταθέσεις 12,5 τρισεκ. και δάνεια 9,12 τρισεκ. δολάρια.
Οι αμερικανικές επενδυτικές και εμπορικές τράπεζες σημείωσαν κέρδη ρεκόρ στο β΄ τρίμηνο του 2016, είναι τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία τους αναφέρουν σε ανάλυση τους οι εταιρίες SNL Financial και S & P Global Intelligence
Παρά το πολύ αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας οι αμερικανικές τράπεζες κατέγραψαν κέρδη ρεκόρ στο β΄ τρίμηνο του 2016.
Τα κέρδη στο β΄ τρίμηνο ανήλθαν σε 43,6 δισεκ. δολάρια, σε σύγκριση με τα 43,01 δισεκ. δολάρια του δευτέρου τριμήνου του 2015 ή αύξηση 1,4%.
Σε τριμηνιαία βάση, το χρονικό διάστημα Απρίλιος - Ιούνιος του 2016 σημειώθηκε αύξηση 4,56 δισεκ. δολάρια ή 11,7%.
Οι μεταρρυθμίσεις Dodd-Frank, στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, απαιτεί από τις τράπεζες να διατηρούν περισσότερα μετρητά και ρευστότητα και να μειώνουν τα έκτακτα κέρδη.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει επίσης υιοθετήσει αυστηρότερα πρότυπα stress tests.
Παρά το συνεχιζόμενο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων που υποτίθεται ότι θα πιέσει τα καθαρά επιτοκιακά περιθώρια των τραπεζών, τα καθαρά έσοδα από τόκους βελτιώθηκαν.
Παρόλα αυτά, οι τράπεζες εξακολουθούν να αποτελούν δημοφιλή πολιτικό στόχο, με τους δύο προεδρικούς υποψηφίους συχνά πυκνά να αναφέρονται στις τράπεζες.
Οι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν την επαναφορά του νόμου Glass-Steagall που εμποδίζει μια εμπορική τράπεζα να είναι μαζί και επενδυτική...ωστόσο η Clinton έχει λάβει 41 εκατ δολάρια οικονομική στήριξη από τις τράπεζες και ειδικά από την Goldman Sachs.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή του ρεκόρ που σημειώθηκε στο β΄τρίμηνο του 2016 είναι ότι η Big Four - JPMorgan Chase, Bank of America, η Citigroup και Wells Fargo - δεν τα πήγαν τόσο καλά. 
Στην πραγματικότητα, ενώ και οι 4 είχαν κερδοφόρα τρίμηνα, η JPMorgan ήταν η μόνη που κατέγραψε αύξηση των καθαρών εσόδων σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με SNL.
Οι άλλες 3 τράπεζες είχαν πτώση κερδών 1,4 δισεκ. δολάρια.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τραπεζικός κλάδος στις ΗΠΑ διαθέτει 16,5 τρισεκ. δολάρια ενεργητικό, καταθέσεις 12,5 τρισεκ. και δάνεια 9,12 τρισεκ. δολάρια.
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι προβλέψεις για προβληματικά δάνεια ανήλθαν στο β΄ τρίμηνο του 2016 μόνο 11,77 δισεκ. δολάρια.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης