Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαλλιστικοί πύραυλοι κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της σαουδαραβικής Aramco από δυνάμεις της Υεμένης

Βαλλιστικοί πύραυλοι κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της σαουδαραβικής Aramco από δυνάμεις της Υεμένης
Η αγορά του πετρελαίου σχεδόν πάντοτε αντιδρά σπασμωδικά με άνοδο απέναντι σε κάθε είδηση που θα μπορούσε να προκαλέσει αναστάτωση στην παραγωγή - και μείωση στο πλεόνασμα - πετρελαίου
Βαλλιστικούς πυραύλους κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της γιγαντιαίας σαουδαραβικής εταιρείας πετρελαίου Aramco σε περιοχή στα νοτιο-δυτικά της Σαουδικής Αραβίας, εκτόξευσαν την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 στρατιωτικές δυνάμεις από την Υεμένη.
Αυτό αναμεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αναφορές από τα τηλεοπτικά κανάλια Iran Press TV και Yemen TV.
Η είδηση προκάλεσε την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου μέχρι 2%, αν και αυτήν την ώρα (18:45) το WTI κερδίζει 1,10% και το Brent καταγράφει άνοδο 0,72%.
Ο λόγος που οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο ιστορικά για μακρό χρονικό διάστημα, είναι το μεγάλο πλεόνασμα στην ημερήσια παραγωγή του παγκοσμίως.
Γι' αυτόν τον λόγο, η αγορά του πετρελαίου σχεδόν πάντοτε αντιδρά σπασμωδικά με άνοδο απέναντι σε κάθε είδηση που θα μπορούσε να προκαλέσει αναστάτωση στην παραγωγή - και μείωση στο πλεόνασμα - πετρελαίου.
Άλλωστε, η δεύτερη απόπειρα χωρών-μελών του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC να διαπραγματευτούν μεταξύ τους και με ενδιαφερόμενες τρίτες χώρες στο τέλος Σεπτεμβρίου 2016 στην Αλγερία το «πάγωμα» της παραγωγής «μαύρου χρυσού», αποτελεί μια απελπισμένη προσπάθεια των πετρελαιο-παραγωγικών χωρών - ιδιαίτερα όσων έχουν βυθιστεί σε δημοσιονομική κρίση - να προκαλέσουν τεχνητή μείωση της προσφοράς, για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και των κερδών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης