Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Κοτζιά - Cavusoglu στην Κρήτη - Συμφώνησαν στην ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Κοτζιά - Cavusoglu στην Κρήτη - Συμφώνησαν στην ενίσχυση των σχέσεων συνεργασίας
H Τουρκία είναι μια χώρα με την οποία έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις και ιδιαίτερα συμφέροντα
Την πρόθεσή τους να ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών στη συνάντησή τους στην Κρήτη.
Ο Νίκος Kοτζιάς και ο Melvut Cavusoglu είχαν μία ιδιαίτερα φιλική συνάντηση, η οποία διήρκεσε τρεις ώρες.
Στις κοινές τους δηλώσεις οι δύο υπουργοί τόνισαν ότι η συνάnτηση ήταν μια ευκαιρία να συζητήσουν για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και την ενίσχυση του διαλόγου αλλά και για τα μεγάλα προβλήματα που εξελίσσονται στην περιοχή μας.
«Μια ευκαιρία να βρεθούν τρόποι συνεργασίας που θα συμβάλλουν οι δύο πλευρές στη λύση τους» δήλωσε ο Ν. Κοτζιάς.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό λαό που αντιπάλεψε το πραξικόπημα που έγινε προσπάθεια να επιβληθεί στην Τουρκία και τόνισε ότι μετά τη συνάντηση των δύο κυβερνήσεων στη Σμύρνη που άνοιξε τα κανάλια συνεννόησης, διαλόγου και συνεργασίας, αποφασίστηκε με τον Cavusoglu αυτά να διευρυνθούν περαιτέρω στους τομείς που της οικονομικής συνεργασίας, τις μεταφορές, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και τον πολιτικό διάλογο.
«Η ελληνική εξωτερική πολιτική συνεχίζει με ένταση το έργο της, αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με τις γείτονες χώρες και σ’ όλη την Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά η Τουρκία είναι μια χώρα με την οποία έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις και ιδιαίτερα συμφέροντα.
Γι' αυτό η σημερινή μας συνάντηση έχει μεγάλη σημασία για τις δύο χώρες αλλά, νομίζω, και για την περιοχή ευρύτερα» δήλωσε ο έλληνας ΥΠΕΞ.
Τη χαρά του για την επίσκεψή του στην Κρήτη που επισκέπτεται για πρώτη φορά, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός.
«Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την υποστήριξη που μας προσέφεραν τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απόπειρας πραξικοπήματος» είπε ο κ Cavusoglu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης