Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη αλλάζουν τον τουριστικό «χάρτη» - Κέρδη για Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία

BBC: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη αλλάζουν τον τουριστικό «χάρτη» - Κέρδη για Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία
Για το εναπομείναν τέταρτο τρίμηνο του 2016, οι τουριστικές κρατήσεις για ταξείδια στην Τουρκία έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο προορισμό (-52%)
Τον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης αλλάζουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία τριετία στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, στην τρέχουσα τουριστική σεζόν οι χώρες που δέχθηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν τρομοκρατική επίθεση αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα μεγάλες δυσκολίες να προσελκύσουν τουρίστες, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, όπως αποκαλύπτουν οι μειωμένες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων.
Κατά τη διάρκεια του επταμήνου 2016, αύξηση 19% καταγράφηκε στις αεροπορικές θέσεις για πτήσεις από Βρετανία προς Ισπανία σε σύγκριση με το επτάμηνο 2015, ενώ αντίστοιχα οι αεροπορικές θέσεις από Βρετανία προς Γερμανία και Πορτογαλία αυξήθηκαν κατά 12%, με την Ιταλία να καταγράφει και αυτή κέρδη σε αριθμούς τουριστών.
Η δυναμικότητα αεροπορικών θέσεων σε αυτούς τους προορισμούς αυξήθηκε κυρίως από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστος.
Για το εναπομείναν τέταρτο τρίμηνο του 2016, οι τουριστικές κρατήσεις για ταξείδια στην Τουρκία έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο προορισμό, συγκεκριμένα κατά 52% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2015.
Αντίστοιχα, οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για τη Γαλλία είναι μειωμένες κατά 20%.
Μεταξύ Αυγούστου 2015 και Ιουλίου 2016, οι τουριστικές κρατήσεις στη Γαλλία ήταν μειωμένες κατά 5,4%, ενώ ιδιαίτερα στο πολύπαθο Παρίσι μειώθηκαν κατά 7,5%.
Την ίδια περίοδο, οι τουριστικές κρατήσεις στην Τουρκία μειώθηκαν κατά 15%.
Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η τουριστική αγορά της Τυνησίας, η οποία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2014 υπέστη μεγάλη πτώση κρατήσεων κατά 39,4% στο επόμενο έτος.
Όμως, αυτό προκάλεσε πτώση τιμών, γεγονός που μεταξύ άλλων υπερδιπλασίασε τον αριθμό Ρώσων τουριστών που δέχεται ετησίως η χώρα από 63 χιλιάδες, σε 131 χιλιάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης