Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατά του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Παιδείας τάσσεται η Νέα Δημοκρατία

Κατά του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Παιδείας τάσσεται η Νέα Δημοκρατία
«Η κυβέρνηση να πάψει να πειραματίζεται με τον χώρο της Παιδείας»
Κατά των αλλαγών που προωθεί μέσω του νέου νομοσχεδίου τάσσεται η Νέα Δημοκρατία, με τον βουλευτή της Μάξιμο Χαρακόπουλο να ξεκαθαρίζει πως η αξιωματική αντιπολίτευσης θα το καταψηφίσει.
«Η κυβέρνηση να πάψει να πειραματίζεται με τον χώρο της Παιδείας.
Οι αλλαγές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά οδηγούν σε μείωση των θέσεων και πλεόνασμα εκπαιδευτικών».
Σχετικά με το θέμα των απολύσεων εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι «για έναν καλό εκπαιδευτικό δεν έχει νόημα η ρήτρα μονιμότητας».
«Χρησιμοποιείτε την παιδεία για να δώσετε εξετάσεις αριστεροφροσύνης στον κομματικό σας πυρήνα, που δυσανασχετεί μετά την υπογραφή του αριστερού μνημονίου με τον "κόφτη"», ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής Ολομέλειας.
«Η τροπολογία για την Ειδική Αγωγή είναι πρόχειρη και αποσπασματική.
Έρχεται για να τοποθετήσει πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή», πρόσθεσε.
Κατά των σχεδίων του Νίκου Φίλη τάχθηκε η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε πως θα ψηφίσει «παρών».
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη τάχθηκε κατά της «μετατροπής ελληνικών σχολείων σε πειραματικά σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης», ωστόσο για την ιδιωτική εκπαίδευση τόνισε πως στηρίζει την εποπτεία της από το υπουργείο.
Από την πλευρά της, η βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο και επέκρινε τη διάταξη που δίνει αρμοδιότητα να «νομοθετεί κατά βούληση» σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.
Τέλος, το Ποτάμι, μέσω του κ. Μαυρωτά, ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας για την Ειδική Αγωγή.
Νωρίτερα ο Νίκος Φίλης απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την ψήφιση του νομοσχέδιου.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σχετικής Ολομέλειας, ο υπουργός τόνισε πως η εν λόγω διάταξη τελεί στα πρότυπα της ρύθμισης που ψήφισε το 1977 ο Γεώργιος Ράλλης, με τη στήριξη του βουλευτή τότε της Ένωσης Κέντρου, Ευάγγελου Παπανούτσου.
Επίσης, ο κ. Φίλης υπεραμύνθηκε της διάταξης για την ελληνόγλωσση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο, καταθέτοντας στα πρακτικά άρθρο του Παύλου Μπακογιάννη στο οποίο ζητούσε τη μονιμότητα των καθηγητών στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Στη συνέχεια, ενημέρωσε τη Βουλή για την πρόσληψη 20.800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και 9.500 εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (θα αμείβονται με τον μισθό του αναπληρωτή, τρεις φορές υψηλότερο μισθό δηλαδή από τον σημερινό), τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια ώστε οι νεοπροσληφθέντες «να βρίσκονται από την πρώτη ημέρα στις θέσεις τους στα σχολεία».
Τέλος, ο υπουργός ενημέρωσε πως τα βιβλία βρίσκονται ήδη από τα μέσα Αυγούστου στα σχολεία, κάτι που - όπως είπε -δεν είναι αυτονόητο, «αφού επί των ημερών της Άννας Διαμαντοπούλου τα σχολεία λειτουργούσαν με φωτοτυπίες».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης