Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Στη Γερμανία και στην Ε.Ε. αγνοήσαμε επί μακρόν την προσφυγική κρίση και τη διόγκωσή της

Merkel: Στη Γερμανία και στην Ε.Ε. αγνοήσαμε επί μακρόν την προσφυγική κρίση και τη διόγκωσή της
«Στη Γερμανία το παρακάναμε αρνούμενοι τόσο να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα [προσφυγικό], όσο και να βρούμε μια πανευρωπαϊκή λύση» σε αυτό
Η Γερμανία και άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγνόησαν για ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα την προσφυγική κρίση και τη διόγκωσή της στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, όπως δήλωσε την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 σε αυτοκριτικό τόνο η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, σε συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδος Sueddeutsche Zeitung.
Όπως λέει η ίδια, η Γερμανία και η Ε.Ε. θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και αντοχή για τη διαχείριση της μετανάστευσης προς την Ευρώπη.
«Υπάρχουν πολιτικά ζητήματα που κανείς μπορεί να διαβλέψει ότι θα ενσκήψουν, τα οποία όμως εκείνη τη στιγμή δεν ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη - Και στη Γερμανία το παρακάναμε αρνούμενοι τόσο να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα [προσφυγικό], όσο και να βρούμε μια πανευρωπαϊκή λύση» σε αυτό.
Στη συνέντευξή της, η Merkel αναγνωρίζει το αυτονόητο, ότι το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει την Ε.Ε. για πολλά ακόμα χρόνια.
«Δεν διαχειριστήκαμε το πρόβλημα [προσφυγικό] με τον κατάλληλο τρόπο... Το ίδιο ισχύει και για την [πλημμελή] προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ζώνης Σένγκεν», είπε η Merkel, σύμφωνα με την οποία η Ε.Ε. πρέπει να βελτιώσει τη συνεργασία της με χώρες της Αφρικής, την Τουρκία και άλλες τρίτες χώρες, όπως και να αυξήσει σημαντικά την αναπτυξιακή βοήθεια που προσφέρει σε αυτές.
«Είναι λάθος να λέμε ότι η τρομοκρατία ήρθε μαζί με τους πρόσφυγες... Ήταν ήδη εδώ σε αμέτρητες μορφές με τους διάφορους πιθανούς τρομοκράτες που παρακολουθούμε», συμπλήρωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης