Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων: Καταστροφικό και αντικοινωνικό το έργο του υπουργείου Παιδείας

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων: Καταστροφικό και αντικοινωνικό το έργο του υπουργείου Παιδείας
«Η νομοθετική ρύθμιση του κ. Φίλη για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, δεν έρχεται, όπως διατείνεται, να βάλει τάξη σε κάποιο καθεστώς μαύρης εργασίας» 
Με μία σκληρή ανακοίνωση απαντά ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Νίκος Φίλης στο χώρο της Εκπαίδευσης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «μαύρη» τη σημερινή ημέρα, οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.
Επίσης, αναφέρει ως «ανάλγητο, καταστροφικό και αντικοινωνικό έργο» τις κινήσεις του υπουργού Παιδείας, συμπληρώνοντας;
«Η νομοθετική ρύθμιση του κ. Φίλη για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, δεν έρχεται, όπως διατείνεται, να βάλει τάξη σε κάποιο καθεστώς μαύρης εργασίας.
Αντίθετα, οι ενδελεχείς έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στις επιχειρήσεις, αναδεικνύουν τα ιδιωτικά σχολεία σε "πρωταθλητές της νομιμότητας", καταρρίπτοντας πλήρως τα ψεύδη της ΟΙΕΛΕ και του κ. Φίλη.
Το υπουργείο αντί να βελτιώσει το επίπεδο των δημόσιων σχολείων, επιχειρεί να διαλύσει τα ιδιωτικά ώστε να μην υπάρχει μέτρο σύγκρισης, απαγορεύει να αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς τους και να διατηρούν τους καλύτερους εκπαιδευτικούς στο προσωπικό τους και ακόμη απαγορεύει στα ιδιωτικά σχολεία να προσφέρουν στους μαθητές τους φροντιστηριακές ώρες στα βασικά μαθήματα και στις ξένες γλώσσες».
Τέλος, ο Σύνδεσμος καταλήγει στο ότι οι μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν «με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία περίπου 3.000 εκπαιδευτικούς, γραμματείς, οδηγούς, συνοδούς, φύλακες, καθαρίστριες κλπ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης