Τελευταία Νέα
Πολιτική

Για «θράσος» και «ασύστολα ψεύδη» κατηγορεί τον Γιώργο Κατρούγκαλο η ΝΔ

Για «θράσος» και «ασύστολα ψεύδη» κατηγορεί τον Γιώργο Κατρούγκαλο η ΝΔ
«Καλό θα ήταν ο κ. Κατρούγκαλος να μην ενημερώνεται από την ΟΙΕΛΕ ή από τους πελάτες του»
Ευθεία επίθεση κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγνόησε (ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης) καταγγελίες για πλαστά πτυχία.
«Η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος) είχε κάνει σειρά καταγγελιών στον κ. Μητσοτάκη την περίοδο της υπουργίας του για παράτυπα πτυχία και του κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι κάτοχοι αυτών των πτυχίων πήραν θέσεις στην ΝΕΡΙΤ και σε υπουργεία.
Ο κ. Μητσοτάκης όμως τις αγνόησε.
Εγώ, έστειλα τους σχετικούς φακέλους στον εισαγγελέα και με βάση το σχετικό πόρισμα το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην ενεργοποίηση του νόμου Γιαννάκου για τα παράτυπα πτυχία», είχε αναφέρει νωρίτερα ο κ. Κατρούγκαλος από το βήμα της Βουλής.
Ωστόσο, η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας απάντησε άμεσα στον υπουργό, κατηγορώντας τον για «ασύστολα ψεύδη» και κάνοντας λόγο για «θράσος» εκ μέρους του.
«Καλό θα ήταν ο κ. Κατρούγκαλος να μην ενημερώνεται από την ΟΙΕΛΕ ή από τους πελάτες του.
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης διαβίβασε τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ αυθημερόν στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Αποτελεί θράσος, ο κ. Κατρούγκαλος που υπερασπιζόταν τους δημάρχους που δεν έστελναν στοιχεία για το προσωπικό να βάλει κατά του υπουργού που έδωσε μάχη για τα πλαστά πτυχία.
Ο κ. Μητσοτάκης έφερε μια μεταρρύθμιση την οποία σταμάτησε ο κ. Κατρούγκαλος», υποστηρίζει η κ. Κεραμέως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης