Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε φιλικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Trump με τον πρόεδρο του Μεξικό - Εκτονώνεται η ένταση

Σε φιλικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Trump με τον πρόεδρο του Μεξικό - Εκτονώνεται η ένταση
Ο Nieto έδωσε έμφαση στην ευεργετική οικονομική επίδραση που έχει το διμερές εμπόριο ΗΠΑ-Μεξικό στο πλαίσιο της συμφωνίας ελευθέρων συναλλαγών NAFTA, την οποία συχνά κατακρίνει ο Trump
Σε φιλικό κλίμα ολοκληρώθηκε στο Μεξικό η συνάντηση του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, με τον - υβριστή του - πρόεδρο του Μεξικό,  Enrique Peña Nieto, ο οποίος έτεινε χείρα φιλίας προς τον Trump προσκαλώντας τον στη χώρα του για ένα ταξείδι-αστραπή, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης μεταξύ τους.
Όπως ανέφερε ο Trump σε κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση των δύο ανδρών, συζήτησαν μεταξύ άλλων το τείχος που σχεδιάζει να χτίσει αν εκλεγεί στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, όμως απέφυγαν να κάνουν αναφορά στο ποιά χώρα θα πληρώσει γι' αυτό.
Ο Trump έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη, ότι το τείχος θα χτιστεί και ότι αυτός που θα το πληρώσει θα είναι το Μεξικό.
Η συνάντηση Trump-Nieto αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της προεκλογικής περιόδου των ΗΠΑ, καθώς ο πρόεδρος του Μεξικό έχει προσβάλει δημοσίως πολλές φορές τον Trump, επικρίνοντας σφόδρα τις απόψεις του για τη μετανάστευση και τον συνοριακό έλεγχο.
Στη συνέντευξη Τύπου, ο Nieto δήλωσε - με τον Trump στο πλάι του - ότι οι δυό τους πραγματοποίησαν μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, «παρ' ότι δεν συμφωνούμε σε όλα».
Ο ίδιος, έδωσε έμφαση στην ευεργετική οικονομική επίδραση που έχει το διμερές εμπόριο ΗΠΑ-Μεξικό στο πλαίσιο της συμφωνίας ελευθέρων συναλλαγών NAFTA, την οποία συχνά κατακρίνει ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης