Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδρούν οι Τουρκοκύπριοι στη συμφωνία Λευκωσίας και Αιγύπτου για την ΑΟΖ

Αντιδρούν οι Τουρκοκύπριοι στη συμφωνία Λευκωσίας και Αιγύπτου για την ΑΟΖ
Οι Τουρκοκύπριοι χαρακτηρίζουν ως ««αρνητικό βήμα» τη συμφωνία, καλώντας ταυτόχρονα τη Λευκωσία «να επανεξετάσει άμεσα τη μονομερή συμπεριφορά της»
Την έντονη αντίδραση του για τη συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου πριν δύο μέρες εξέφρασε το αυτοαποκαλούμενο «υπουργείο Εξωτερικών» του (παράνομου) τουρκοκυπριακού καθεστώτος.
Ειδικότερα, οι Τουρκοκύπριοι χαρακτηρίζουν ως ««αρνητικό βήμα» τη συμφωνία, καλώντας ταυτόχρονα τη Λευκωσία «να επανεξετάσει άμεσα τη μονομερή συμπεριφορά της που βλάπτει την εμπιστοσύνη».
Τέλος, επισημαίνει πως η συμφωνία «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και θα αυξήσει την ένταση»μεταξύ των δύο πλευρών του νησιού, ενώ κάνει λόγο και για «σφετερισμό των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού λαού».
Η διακρατική συμφωνία αναφέρει πως το φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ θα εξάγεται στην Αίγυπτο, ενώ ρυθμίζει και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χρήση του φυσικού αερίου που θα εξαχθεί στην χώρα, αν δηλαδή προορίζεται για σκοπούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος υγροποίησης και εξαγωγής, ή και τα δυο.
Ο Λευκωσία είχε δηλώσει πως ο χρονικός ορίζοντας για την κατασκευή υποθαλασσίου αγωγού που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο, υπολογίζεται στο 2020-2022.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης