Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN money: Ιδού η χώρα που έχει περάσει 25 χρόνια χωρίς ύφεση

CNN money: Ιδού η χώρα που έχει περάσει 25 χρόνια χωρίς ύφεση
Σύμφωνα με το CNN money, η τελευταία φορά που η Αυστραλία ήρθε αντιμέτωπη με ύφεση, η Miley Cyrus δεν είχε γεννηθεί και η Σοβιετική Ένωση ήταν ακόμα άθικτη
Στην οικονομία της Αυστραλίας που μετά την κρίση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 1991 συνεχίζει να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό αναφέρεται με δημοσίευμα του το CNN money.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στοιχεία για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2016 έδειξαν ότι η Αυστραλία διανύει το 25ο έτος χωρίς ύφεση.
«Το εξαιρετικό ιστορικό της Αυστραλίας των 25 ετών ανάπτυξης χωρίς ύφεση έχει παραλληλιστεί με τη θεαματική οικονομική άνοδο της Κίνας», δήλωσε ο Rajiv Biswas της IHS Markit.
Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει πια, καθώς η οικονομία της Κίνας σήμερα αυξάνεται με βραδύτερο ρυθμό και οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν καταρρεύσει από τα υψηλά που είχαν σημειώσει πριν από μερικά χρόνια.
Πάντως, ο Paul Dales από την Capital Economics επισημαίνει ότι «η ύφεση στα επόμενα λίγα χρόνια, φαίνεται απίθανη», εκτός κι αν σημειωθεί μια συντριβή στην οικονομία της Κίνας ή την αγορά κατοικιών της Αυστραλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης