Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Blessing (Commerzbank): Να κηρύξει άμεσα χρεοκοπία η Ελλάδα και να ξεκινήσει μία πραγματικά μεγάλη αναδιάρθρωση το χρέους της

Blessing (Commerzbank): Να κηρύξει άμεσα χρεοκοπία η Ελλάδα και να ξεκινήσει μία πραγματικά μεγάλη αναδιάρθρωση το χρέους της
Να κηρύξει χρεοκοπία και να προχωρήσει άμεσα σε μία μεγάλη αναδιάρθρωση χρέους, κάλεσε την Ελλάδα ο CEO της Commerzbank, Martin Blessing, δηλώνοντας ότι δεν είναι αρκετό να υπάρξουν απομειώσεις των ελληνικών ομολόγων μόνο στην έκθεση των τραπεζών προς τη χώρα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Bild, η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να βοηθηθεί και οι αγορές δεν θα ηρεμήσουν εάν δεν υπάρξει πραγματική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με εάν οι ιδιώτες πιστωτές πρέπει εθελοντικά να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση, δήλωσε ότι αυτό θα γίνει εάν η Ελλάδα κηρύξει μόνη της πτώχευση.
Εάν η Τρόικα διαβεβαιώσει ότι η επόμενη δόση της Ελλάδας δεν θα δοθεί, τότε η ελληνική χρεοκοπία θα είναι πιθανή. Εάν όμως συνεχίζεται αυτή η τακτική της απομείωσης της αξίας των ελληνικών ομολόγων χωρίς να κηρύττει η χώρα χρεοκοπία, τότε οι αγορές θα σκεφτούν ότι παρόμοια θα είναι και η πορεία των υπολοίπων αδύναμων χωρών της ευρωζώνης.
Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι δύο μέρες πριν ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιοργκ Κρέμερ είχε υποστηρίξει ότι δεν θα αποτελέσει το βήμα για τη διάσωση της Ελλάδας ένα μεγάλο haircut στο χρέος της.
«Μια απλή απομείωση του ελληνικού χρέους δεν συνιστά σε καμία περίπτωση διάσωση. Εάν οι Έλληνες δεν μπορούν να σωθούν μόνοι τους, δηλαδή να ανοίξουν στον ανταγωνισμό το συνολικό τους οικονομικό σύστημα και να μειώσουν τα ελλείμματά τους, σε μερικά χρόνια θα επιστρέψουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης