Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Παυλόπουλου – Αναστασιάδη

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Παυλόπουλου – Αναστασιάδη
Αμέριστη η συμπαράσταση του ελληνικού λαού για την επίλυση του Κυπριακού είπε ο κ.Παυλόπουλος
Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου με τον Κύπριο ομόλογο, Ν. Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.
Σε δηλώσεις του ο κ.Παυλόπουλος επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση του ελληνικού λαού για την επίλυση του Κυπριακού και υπογράμμισε ότι η στάση αυτή αποτελεί και χρέος της Ελλάδας που απορρέει από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την αλληλεγγύη που πρέπει να επιδεικνύουν τα κράτη-μέλη μεταξύ τους.
Ο κ.Παυλόπουλος κάλεσε  τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ να επιδείξουν την ίδια συμπεριφορά προς την Κυπριακή Δημοκρατία, που αποτελεί ισότιμο μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης ενώ επανέλαβε τη σταθερή θέση της Αθήνας για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό σύμφωνης με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και επισήμανε ότι η λύση δεν μπορεί να περιλαμβάνει εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής.
Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για την άδολη συμπαράσταση της Ελλάδας στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού και τόνισε ότι στόχος της Λευκωσίας είναι η επίτευξη λύσης που θα ανταποκρίνεται στις ανησυχίες και των δυο κοινοτήτων και θα οδηγήσει σε ένα κράτος λειτουργικό και βιώσιμο.
Όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τουρκοκυπριακή πλευρά, ο κ.Αναστασιάδης δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος και υπογράμμισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές και προβλήματα που, εάν δεν ξεπεραστούν, δεν μπορεί να υπάρξει λύση.
Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη για δημιουργία ενός ανεξάρτητου κυρίαρχου κράτους και όχι μετατροπή της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα προτεκτοράτο της οποιαδήποτε δύναμης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης