Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Το νοσηρό πολιτικό σύστημα χειρίστηκε την κρίση με λαϊκισμούς

Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Το νοσηρό πολιτικό σύστημα χειρίστηκε την κρίση με λαϊκισμούς
«Η κοινωνία έχει εσωτερικεύσει την οργή και την αγανάκτησή της και οδηγείται σε θλίψη»
Με σκληρά λόγια μίλησε για το σύνολο του πολιτικού συστήματος στη χώρα μας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής (9/9) συνέντευξης Τύπου (πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ), ο κ. Παναγόπουλος τόνισε πως το «νοσηρό» πολιτικό σύστημα χειρίστηκε την κρίση με «παχιά λόγια, κραυγές, και λαϊκισμούς, στρέφοντας την μια κοινωνική κατηγορία έναντι της άλλης, με αποτέλεσμα να χάσουν σε αξιοπιστία οι κοινωνικοί θεσμοί, μηδέ εξαιρουμένων των συνδικάτων».
«Η κοινωνία έχει εσωτερικεύσει την οργή και την αγανάκτησή της και οδηγείται σε θλίψη, που τείνει να εξελιχθεί σε μια μορφή μαζικής κατάθλιψης», συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών, εκτίμησε ότι θα ενταθούν οι πιέσεις προς την ελληνική πλευρά για περαιτέρω απορρύθμιση στα εργασιακά.
Ο κ. Παναγόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο… νέο «success story», το ότι δηλαδή θα βγούμε στις ιδιωτικές αγορές ομολόγων το 2017.
«Όλα εξαρτώνται όχι από την κυβέρνηση, αλλά από την πολιτική γενναιοδωρία των δανειστών, ιδιαίτερα σε μια ασαφή περίοδο μεγάλων και αβέβαιων εκλογικών γεγονότων», τόνισε.
Σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις, επισήμανε πως στην Ελλάδα το 98% των επιχειρήσεων της, λόγω μεγέθους, δεν υπάγονται σε τέτοιο καθεστώς, με εξαίρεση Τράπεζες και λίγες, πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι «εδώ και 19 μήνες ο πρωθυπουργός δεν έχει καλέσει τα συνδικάτα, ενώ ταυτόχρονα συνομιλεί και συναγελάζεται με τους εργοδότες»:
«Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι τα συνδικάτα δεν είναι οι εχθροί, εχθροί είναι τα προβλήματα, εχθροί είναι οι πολιτικές που ασκούνται, εχθροί είναι τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών.
Τα συνδικάτα είναι κοινωνικοί θεσμοί, που είτε θέλουν οι κυβερνήσεις, είτε δε θέλουν θα υπάρχουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης