Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Πολάκης: Δε μεταφέρθηκαν ποτέ διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε συνεταιριστική Τράπεζα

Π. Πολάκης: Δε μεταφέρθηκαν ποτέ διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε συνεταιριστική Τράπεζα
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπενθύμισε και την επιστολή της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος στους βουλευτές της ΝΔ


Σαφή απάντηση στη σχετική ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έδωσε η Παύλος Πολάκης, αναφορικά με την «αυθαίρετη παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους για μεταφορά χρηματικών πόρων του ΕΟΠΥΥ σε συνεταιριστικές Τράπεζες».
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως «ουδέποτε μεταφέρθηκαν διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε οποιαδήποτε συνεταιριστική Τράπεζα», υπενθυμίζοντας μάλιστα και την επιστολή της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η εν λόγω επιστολή τονίζει πως επειδή το Θεσμικό και Εποπτικό πλαίσιο δεν εξαιρεί τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και τις αντιμετωπίζει ισότιμα με το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα, είναι αμιγώς ελληνικές Τράπεζες, με τοπική λειτουργία, που στηρίζουν τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και σε όλη τη διάρκεια της κρίσης είχαν θετική πιστωτική επέκταση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όλες οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να συμβάλουν και όχι να εναντιώνονται σε πολιτικές και ενέργειες που στηρίζουν την Περιφέρεια και σέβονται τη νομιμότητα.
«Η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής και των Συνεταιριστικών Τραπεζών στη διαχείριση των χρηματικών διαθεσίμων του ΕΟΠΠΥ.
Εκτιμήθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο αρμόδιος Αν. Υπουργός κ. Πολάκης Παύλος ανταποκρίθηκε άμεσα και μας ενημέρωσε ότι στα πλαίσια της νομιμότητας και των δυνατοτήτων των προβλεπόμενων διαδικασιών θα δοθεί και στις Συνεταιριστικές Τράπεζες η δυνατότητα να αντλήσουν διαθέσιμα από τον ΕΟΠΥΥ», συμπληρώνεται.
Ο κ. Πολάκης υπογραμμίζει ότι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι στην ίδια

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης