Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Toυλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές

Reuters: Toυλάχιστον 23 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές
Μάστιγα τα εργατικά ατυχήματα, κυρίως σε βιοτεχνίες ενδυμάτων στην ασιατική χώρα
Μία φωτιά σε εργοστάσιο παρασκευής φαγητού και τσιγάρων στο Μπαγκλαντές έγινε η αιτία να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 23 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα αυξηθεί, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η αιτία της πυρκαγιάς στη βιομηχανική ζώνη Tongi, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Ντάκα δεν είναι γνωστή, ωστόσο ακούστηκαν εκρήξεις τη στιγμή που γινόταν η αλλαγή βάρδιας.
«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα, αλλά προτεραιότητά μας  σε μία τέτοια περίπτωση είναι να τους σώσουμε» ανέφερε ο Mohammad Akhtaruzzaman, αξιωματούχος της πυροσβεστικής, στο Reuters, προσθέτοντας ότι η φωτιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο.
«Υπήρχαν περίπου 100 άνθρωποι μέσα όταν ξέσπασε η πυρκαγιά» υποστηρίζει ο εργάτης Mohammad Nayan, που βοηθάει τα σωστικά συνεργεία.
Πάνω από 20 ομάδες πυροσβεστών έδωσαν μάχη με τις φλόγες, που οδήγησαν και στην κατάρρευση μέρους του κτιρίου Τampaco Foils.
Ένας άλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα φλόγες μέσα στο κτίριο, ενώ ένας μάνατζερ της Tampaco Foils υποστήριξε ότι δεν γίνεται να διαπιστωθεί αν βρίσκονται και άνθρωποι σε αυτό.
«Τώρα η σκέψη μου είναι στους εργάτες που τραυματίστηκαν και σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε» υποσχέθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Tampaco Syed Mokbul Hossain, που ήταν και πρώην βουλευτής.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι η εταιρία του ποτέ δεν έκανε περικοπές στην ποιότητα και πως πελάτες του είναι μεγάλες πολυεθνικές.
Το σάιτ πελατών  της Tampaco έχει πολλές εγχώριες εταιρίες, αλλά παγκόσμια brand, όπως η British American Tobacco, η Nestle κ.α.
Η φωτιά θα αμαυρώσει περισσότερο το βιομηχανικό ιστορικό ασφαλείας, καθώς όλοι θυμούνται ότι στην καταστροφή της Rana Plaza όταν ένα κτίριο κατέρρευσε έξω από τη Ντάκα 1.135 εργάτες είχαν σκοτωθεί.
Μετά από αυτό υπήρχαν αιτήματα για καλύτερες συνθήκες ασφαλείας στα εργοστάσια πολυεθνικών ρουχισμού στο Μπαγκλαντές και δημιουργήθηκαν δύο διεθνείς συνασπισμοί για να βελτιώσουν τις προδιαγραφές οικοδόμησης και την ασφάλεια από τις φωτιές σε εταιρίες ρούχων στο Μπαγκλαντές.
«Μέχρι τώρα εστιάζαμε σε εργοστάσια ενδυμάτων, αλλά πλέον θα πρέπει να επικεντρωθούμε και σε άλλου τύπου βιομηχανίες» ανέφερε στο Reuters o επικεφαλής του τμήματος επιθεώρησης εργοστασίων στο Μπαγκλαντές Syed Ahmed.
Το αποψινό περιστατικό σημειώθηκε βδομάδες μετά από τη διαρροή αερίου από εργοστάσιο λιπασμάτων  που ήταν η αιτία να αρρωστήσουν 100 άτομα στο νότιο Μπαγκλαντές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης