Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρίτσης: Θα υπάρξει αίτημα για ευρωπαϊκά κονδύλια – Θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο Θερμαϊκό

Χαρίτσης: Θα υπάρξει αίτημα για ευρωπαϊκά κονδύλια – Θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο Θερμαϊκό
Ο υφυπουργός Οικονομίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις καταστροφές από την πυρκαγιά στη Θάσο
Οι ελληνικές Αρχές θα καταθέσουν αίτημα για επιπλέον ευρωπαϊκά κονδύλια (μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης) προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο Δήμο Θερμαϊκού από τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες, διαβεβαιώνει ο υφυπουργός οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.
Μέσω δηλώσεων του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο κ. Χαρίτσης αναγνώρισε πως οι καταστροφές στην περιοχή είναι τεράστιες και πρέπει να αποκατασταθούν γρήγορα, κάνοντας επίσης γνωστό πως σήμερα 13/9 αναμένεται να αποσταλεί από τον Δήμο το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών και αύριο Τετάρτη ή το αργότερα την Πέμπτη θα προχωρήσει η εκταμίευση των χρημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών.
Ο κ. Χαρίτσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις καταστροφές από την πυρκαγιά στη Θάσο, τονίζοντας πως και εκεί πρέπει να υπάρξει άμεση κρατική παρέμβαση για ανακούφιση των πληγέντων.
Σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, για το οποίο και είναι αρμόδιος, αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρη, για τα έργα υποδομής του δήμου που εκτείνονται έως το 2030, σημειώνοντας πως θα λειτουργήσει πιλοτικά μία «σύζευξη» κεντρικής και τοπικής διοίκησης με στόχο οι δήμοι να καταφέρουν να λειτουργού αυτοτελώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης