Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock: 70 τρισ. δολ. μετρητά σε αδράνεια μπορούν να φέρουν νέα κέρδη στα χρηματιστήρια

BlackRock: 70 τρισ. δολ. μετρητά σε αδράνεια μπορούν να φέρουν νέα κέρδη στα χρηματιστήρια
Υπάρχουν περισσότερα μετρητά από ποτέ στο σύστημα - Περίπου 10 από τα 70 τρισ. δολάρια σήμερα παρουσιάζουν αρνητική απόδοση δρώντας επιβαρυντικά στην αξία των καταθέσεων
Οι τιμές των μετοχών παγκοσμίως δεν αποκλείεται να συνεχίσουν να αυξάνονται ενώ τα παρεμβατικά επιτόκια των μεγάλων κεντρικών τραπεζών παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο, λόγω επενδυτών που αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις από τις αγορές και σήμερα διακρατούν γιγαντιαία αξία μετρητών 70 τρισ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 62,2 δισ. ευρώ).
Αυτό επεσήμανε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 ο πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού στον κόσμο BlackRock (5 τρισ. δολ. υπό διαχείριση), Rob Kapito, τονίζοντας ότι «οι άνθρωποι κουράστηκαν να κερδίζουν μηδέν» (τίποτα).
Ο ίδιος εκτίμησε, ότι «υπάρχουν περισσότερα μετρητά από ποτέ στο σύστημα», υπολογίζοντας ότι περίπου 10 από τα 70 τρισ. δολάρια σήμερα παρουσιάζουν αρνητική απόδοση δρώντας επιβαρυντικά στην αξία των καταθέσεων.
Σύμφωνα με τον Kapito, μεταξύ άλλων η ενίσχυση των πολιτικών ποσοτικής χαλάρωσης των μεγάλων κεντρικών τραπεζών - προς ενίσχυση του πληθωρισμού και τόνωση της ανάπτυξης - έχει περιορίσει τις επενδυτικές ευκαιρίες, στρεβλώνοντας τις αγορές ομολόγων.
Όπως δήλωσε, αν μέρος των 70 τρισ. δολαρίων κατευθυνθεί στις κεφαλαιαγορές, οι τιμές των μετοχών θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο από το σημερινό τους ήδη υψηλό επίπεδο, ωφελώντας μεταξύ άλλων και τους διαχειριστές επενδύσεων, που κερδίζουν περισσότερο διαχειριζόμενοι μετοχές σε σύγκριση με τη διαχείριση ρευστών διαθεσίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης