Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Πτώση -1,1% της βιομηχανικής παραγωγής, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2016

Ευρωζώνη: Πτώση -1,1% της βιομηχανικής παραγωγής, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2016
Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,5%
Ισχυρή πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο του 2016, γεγονός που υποδεικνύει ότι δύσκολα θα επιτευχθεί η οικονομικής ανάκαμψη εντός της ζώνης του ευρώ, ιδιαίτερα μετά την επιβράδυνση που παρατηρήθηκε το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα (14/9) στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, ο σύνθετος δείκτης παραγωγής κατασκευαστών, ανθρακωρύχων και παροχών υπηρεσιών κοινής ωφελείας μειώθηκε κατά -1,1% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016, την ίδια στιγμή που τον προηγούμενο μήνα είχε καταγράψει άνοδο της τάξεως του +0,8%.
Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,5%, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από τον Νοέμβριο του 2014.
Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν από τους κατασκευαστές των κεφαλαιουχικών αγαθών, ενώ η γενικότερη πτώση στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής αποτελεί ένδειξη ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη ενδέχεται να εξασθενήσει περεταίρω κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, οι οικονομολόγοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μειώσανε τις προβλέψεις τους για ανάπτυξη το 2017 στο 1,6% έναντι εκτιμήσεων της τάξεως του 1,7% τον Ιούνιο, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι η επίδραση από το Brexit δε θα είναι σημαντική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης