Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερίδιο σε 3 κοιτάσματα πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας πώλησε η Maersk Oil στην RockRose Energy

Μερίδιο σε 3 κοιτάσματα πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας πώλησε η Maersk Oil στην RockRose Energy
Την περασμένη εβδομάδα η Siccar Point πραγματοποίησε την πρώτη της εξαγορά στην περιοχή, αγοράζοντας μερίδιο 8,9% στο κοίτασμα Mariner της Βορείου Θάλασσας από την JX Nippon
Την πώληση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης σε τρία κοιτάσματα πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας που κατέχει, συμφώνησε να πωλήσει την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στην RockRose Energy η Maersk Oil, μέλος του πολυσχιδούς δανέζικου ομίλου A.P. Moller-Maersk.
Η RockRose Energy αποτελεί τον πλέον πρόσφατο παραγωγό πετρελαίου που εισέρχεται στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων της Βορείου Θάλασσας.
Όπως ανακοίνωσε, εισήλθε σε μη δεσμευτική γενική συμφωνία με την Maersk Oil North Sea UK για την εξαγορά του μεριδίου της 7,4% στο κοίτασμα Wytch Farm, καθώς και μεριδίου 5,2% στα κοιτάσματα Scott και μεριδίου 2,4% στο κοίτασμα Telford.
Η κατακρήμνιση των τιμών του πετρελαίου από το μέσον του 2014 έχει οδηγήσει σε μεγάλη υποχώρηση τον αριθμό των επιχειρηματικών συναλλαγών που σχετίζονται με κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρειο Θάλασσα.
Επισημαίνεται, ότι την περασμένη εβδομάδα η Siccar Point πραγματοποίησε την πρώτη της εξαγορά στην περιοχή, αγοράζοντας μερίδιο 8,9% στο κοίτασμα Mariner της Βορείου Θάλασσας από την JX Nippon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης