Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, στον απόηχο μακροοικονομικών αποτελεσμάτων

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street, στον απόηχο μακροοικονομικών αποτελεσμάτων
Στραμμένο στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Fed την επόμενη εβδομάδα είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης ξεκίνησε η σημερινή, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί, στον απόηχο μακροοικονομικών αποτελεσμάτων.
Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones παρέμενε αμετάβλητος, στις 18.033,98 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραφε άνοδο 0,17%, στις 5.182,79 μονάδες, και ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 υποχωρούσε οριακά (-0,04%), στις 2.124,96 μονάδες.
Στα οικονομικά νέα, συνολικά 260.750 άνθρωποι κατέθεσαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ κατά την εβδομάδα από τις 4 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, 1.000 περισσότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ακόμα κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.
Συνολικά οι άνεργοι που εξακολουθούν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, έφθασαν σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας τους 2,14 εκατομμύρια έως τις 3 Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και στην απασχόληση, καθώς θεωρούνται στοιχεία «κλειδιά» για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της.
Στον αντίποδα των θετικών στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας, πτώση 0,3% καταγράφηκε στην κατανάλωση στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2016, με τον δείκτη να υποχωρεί για πρώτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ και η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 0,4%.
Στραμμένο στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Fed την επόμενη εβδομάδα είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον, αναμένοντας τυχόν απόφαση για αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου.



www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης