Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με νέα πυρηνική δοκιμή «απειλεί» τη Δύση η Βόρειος Κορέα

Με νέα πυρηνική δοκιμή «απειλεί» τη Δύση η Βόρειος Κορέα
Ο ΥΠΕΞ της Πιονγιάνγκ δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη για μία νέα πυρηνική δοκιμή, ως απάντηση στις «προκλήσεις» της Ουάσινγκτον
Με νέα πυρηνική δοκιμή απειλεί τις δυτικές χώρες η Βόρειος Κορέα, έξι μόλις ημέρες αφότου «ταρακούνησε» και πάλι τη διεθνή κοινότητα.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Πιονγιάνγκ δήλωσε σήμερα 15/9 από τη Βενεζουέλα όπου βρίσκεται πως η χώρα του είναι έτοιμη για μία νέα πυρηνική δοκιμή, ως απάντηση στις «προκλήσεις» της Ουάσινγκτον, η οποία έστειλε νωρίτερα μέσα στη βδομάδα βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1 στον εναέριο χώρο της συμμάχου της, Νότιας Κορέας.
Υπενθυμίζεται πως στις 9/9 η απομονωμένη χώρα προχώρησε στην πέμπτη και μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή της.
Χαρακτηριστικό είναι πως στην περιοχή της δοκιμής σημειώθηκαν σεισμικές δονήσεις από την ένταση, η μεγαλύτερη από τις οποίες μετρήθηκε στους 5,4 βαθμούς.
Η ισχύς έφτανε ακόμα και τους 10 κιλοτόνους, σχεδόν διπλάσια από την προηγούμενη δοκιμή, τον Ιανουάριο 2016.
Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας, είναι δυνατή πλέον η τοποθέτηση πυρηνικών κεφαλών σε βαλλιστικούς πυραύλους.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι δεν υπήρξε διαρροή πυρηνικού υλικού από τη δοκιμή, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Η πυρηνική αυτή δοκιμή προκάλεσε έντονη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.
Ωστόσο, η Πιονγκγιάνγκ χαρακτηρίζει «αστείες» τις πιέσεις των ΗΠΑ για νέες κυρώσεις, απαντώντας πως θα συνεχίσει να ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης