Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έφοδος των εισαγγελέων στην εταιρεία της κ. Στουρνάρα - Τι γράφει ο διεθνής Τύπος

Έφοδος των εισαγγελέων στην εταιρεία της κ. Στουρνάρα - Τι γράφει ο διεθνής Τύπος
Ειδική αναφορά στις τεταμένες σχέσεις του διοικητή της ΤτΕ με την ελληνική κυβέρνηση
Στην έφοδο των εισαγγελέων διαφθοράς στην έδρα της εταιρείας που κατέχει η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος Λίνα Νικολοπούλου - Στουρνάρα αναφέρεται σήμερα (16/8/2016) μερίδα του ξένου Τύπου.

Financial Times: Έλληνες εισαγγελείς έκαναν έφοδο στο γραφείο της συζύγου του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας

Επικαλούμενη δηλώσεις τραπεζικού αξιωματούχου η εφημερίδα Financial Times επισημαίνουν ότι οι Έλληνες εισαγγελείς έκαναν έφοδο σε ένα γραφείο που ανήκει στη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, του διοικητή της κεντρικής τράπεζας, ως μέρος μιας έρευνας κατά της διαφθοράς που φέρεται να συνδέεται με την εταιρεία συμβούλων που κατέχει.
«Οι έρευνες αφορούν μια χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ διαφημιστική εκστρατεία για ένα ελληνικό κρατικό οργανισμό στον οποίο η Mindwork Business Solutions, μια εταιρεία συμβούλων που ανήκει στην Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη, συμμετείχε ως υπεργολάβος» επισημαίνεται χαρακτηριστικό στο δημοσίευμα.
Αφού γίνεται αναφορά στην κατάσχεση εγγράφων και ηλεκτρονικού υλικού στο δημοσίευμα περιλαμβάνεται και η ανακοίνωση της κ. Νικολοπούλου, όπου αναφέρεται ότι «ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, ο οποίος δέχεται επίθεση, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους πολιτικούς σκοπούς».
Πάντως οι Financial Times επισημαίνουν ότι ο κ. Στουρνάρας κατά το παρελθόν έχει γίνει στόχος της αριστερής κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε μια αποτυχημένη προσπάθεια να τον αντικαταστήσει (σσ τον κ. Στουρνάρα) αμέσως αφού ήρθε στην εξουσία.
Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στα όσα συνέβησαν το περασμένο έτος αλλά και τα όσα είχαν ακουστεί περί σύλληψης του Γιάννη Στουρνάρα και κατάληψης του Νομισματοκοπείου όπου θα τυπωνόταν χρήματα, αλλά και στο γεγονός ότι ο διοικητής της ΤτΕ έχει απορρίψεις τις προτάσεις για την αλλαγή ηγεσίας στην Attica Bank.
«Η κεντρική τράπεζα απέρριψε αρκετούς υποψήφιους που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ για το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.



WSJ: Επιδρομή των εισαγγελέων στην επιχείρηση της συζύγου του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη στο πλαίσιο έρευνα για διαφθορά

«Έλληνας εισαγγελέας εισέβαλε στα γραφεία της συζύγου του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδα την Πέμπτη στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης έρευνας στη συνεργασία που είχε η ίδια με κρατικό οργανισμό» επισημαίνει η Wall Street Journal, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια έρευνα που μπορεί επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις της αριστερής κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, η Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα, η σύζυγος του διοικητή της κεντρικής τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα και ιδιοκτήτης μιας εταιρείας επικοινωνίας που ειδικεύεται στον ιατρικό τομέα, είναι υπό έρευνα από τις ελληνικές αρχές για τις δουλειές που έχει κάνει με το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ή ΚΕΕΛΠΝΟ.
Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα, περιλαμβάνεται η δήλωση της κ. Νικολοπούλου-Στουρνάρα σύμφωνα με την οποία πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγος της».
Στο ίδιο δημοσίευμα, γίνεται λόγος και για την κόντρα της ελληνικής κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και στην άρνηση του τελευταίου να εγκρίνει αρκετούς υποψηφίους για το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank.



Daily Mail: Η σύζυγος του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη στο επίκεντρο έρευνας κατά της διαφθοράς

Tέλος η Daily Mail αναφέρεται στο περιστατικό αναδημοσιεύοντας ανταπόκριση του Associated Press.
Στο δημοσίευμα, λοιπόν, αφού γίνεται αναφορά στην έφοδο των εισαγγελέων επισημαίνονται οι τεταμένες σχέσεις της κυβέρνησης με τον κ. Στουρνάρα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης