Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Κωμικοτραδικές καταστάσεις στο ΧΑ με αφορμή την αναστολή διαπραγμάτευσης της Attica Bank

Κωμικοτραδικές καταστάσεις στο ΧΑ με αφορμή την αναστολή διαπραγμάτευσης της Attica Bank
Έχει αφαιρεθεί ο όγκος που έγινε το πρωί και υπάρχει έντονη φημολογία για ακύρωση των συναλλαγών
Κωμικοτραγικές καταστάσεις με αφορμή την διαπραγμάτευση της μετοχής της τράπεζας Αττικής στο ΧΑ με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν από νωρίς το πρωί.
Αρχικά στα τερματικά των στελεχών των χρηματιστηριακών εταιρειών στις 10:20 βγήκε μήνυμα για αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής, ενώ στη συνέχεια στις 10:25 νέο μήνυμα ανέφερε πως η μετοχή μπαίνει σε επαναδιαπραγμάτευση.
Στις 10:30 που ξεκίνησε η συνεδρίαση και μέχρι τελικά την αναστολή της η μετοχή έκανε περίπου 75.000 τεμάχια και στις 10:38 βγαίνει νέο μήνυμα που έλεγε ότι τίθεται σε αναστολή διαπραγμάτευσης για τους λόγους που αναφέρονται και στο δελτίο τύπου του ΧΑ.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς υπάρχει έντονη φημολογία ότι οι συναλλαγές θα ακυρωθούν και σημειώνουν πως αν δει κάποιος τώρα την εικόνα της μετοχής δεν υπάρχει στον συνολικό όγκο ο όγκος που έγινε.
Ωστόσο, είναι επιφυλακτικοί καθώς ακύρωση συναλλαγών δεν είναι κάτι που συναντάται συχνά στο ΧΑ.
Επίσης υπάρχει έντονη φημολογία για επανέναρξη της διαπραγμάτευσης καθώς υπάρχει συμφωνία για τη διοίκηση

Η ανακοίνωση του ΧΑ για την Αττικής ανέφερε:

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του τύπου σχετικά με εξελίξεις που αφορούν στην εταιρεία και κυρίως σχετικά με χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος για προσωρινό πάγωμα της χορήγησης νέων δανείων, αποφάσισε, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, να ζητήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών όπως προβεί σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας “ATTICA BANK A.T.E.”, κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005 (ΦΕΚ Α΄/178/14.7.2005), μέχρις ότου η ως άνω εταιρεία ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης