Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Απαράδεκτος ο αποκλεισμός του Ηνωμένου Βασιλείου από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Times: Απαράδεκτος ο αποκλεισμός του Ηνωμένου Βασιλείου από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.
Ο Juncker δε θα είναι ικανοποιημένος έως ότου η Βρετανία τιμωρηθεί και αποκτήσει τον χαρακτήρα παρία, εκτιμά η εφημερίδα
«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε η εφημερίδα Times τον αποκλεισμό του Ηνωμένου Βασιλείου από τη σημερινή, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μπρατισλάβα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση να μην προσκληθεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη Σύνοδο αποτελεί τρανή απόδειξη ότι ο Jean-Claude Juncker, πρόεδρος της Κομισιόν, επιθυμεί να τιμωρήσει τη χώρα για την απόφασή της να αποχωρήσει από την Ε.Ε., γνωστότερη ως απόφαση για Brexit.
Οι Times τονίζουν, ωστόσο, πως «τα χαρτιά του διαζυγίου δεν έχουν ακόμα δοθεί», καθώς -ας σημειωθεί πως- το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα τα Άρθρο 50 της Συμφωνίας της Λισαβόνας, που θα πυροδοτούσε τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η εφημερίδα, η Βρετανία παραμένει ισότιμο μέλος της Ε.Ε. και η πρωθυπουργός της χώρας θα έπρεπε να είναι παρούσα στο κάστρο της Μπρατισλάβα.
Οι προθέσεις του Jean-Claude Juncker, προέδρου της Κομισιόν, έχουν γίνει κατάφωρες.
Θέλει, σύμφωνα με τους Times, να βάλει ένα «κορδόνι υγιεινής» ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα εναπομείναντα μέλη της Ε.Ε., στην προσπάθεια του να αποτρέψει μια… επιδημία εξόδων.
Στην καθιερωμένη, ετήσια ομιλία του, ο Juncker δήλωσε ότι σέβεται, αλλά μετανοιώνει την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την Ε.Ε..
Εντούτοις, προσθέτουν οι Times, οι πράξεις του φανερώνουν ελάχιστη μετάνοια.
Ο Juncker δε θα είναι ικανοποιημένος έως ότου η Βρετανία τιμωρηθεί και αποκτήσει τον χαρακτήρα παρία, καταλήγει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης